Porošenko podpísal návrh na oslobodenie účastníkov ATO od vojnovej dane

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 16:46 • 2 min
Porošenko podpísal návrh na oslobodenie účastníkov ATO od vojnovej dane

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal návrh novely daňového poriadku, ktorým sa oslobodzujú od platenia vojnovej dane účastníci protiteroristickej operácie (ATO) na východe krajiny, informovala dnes agentúra Interfax-Ukrajina.

slovakia

left justify in out

Porošenkom podpísaný dokument vrátili do parlamentu v utorok. Verchovna rada ho schválila 18. júna.
Zákon oslobodzuje vojakov ATO od platenia vojnovej dane vo výške 1,5 percenta z príjmu. Ďalej stanovuje, že oslobodenie od tejto dane bude trvať po dobu trvania operácie.

 

Nárok na oslobodenie od dane "po dobu priamej účasti" sa týka predstaviteľov orgánov na presadzovania práva, ministerstva vnútra, odboru ochrany štátu, služby pre špeciálnu komunikáciu a informačnú ochranu, príslušníkov armády, Národnej gardy a pohraničnej stráže, ako aj agentov domácej tajnej služby a agentov zahraničných tajných služieb.

 

Postup, ktorý sa použije na potvrdenie spôsobilosti konkrétnej osoby na oslobodenie od vojnovej dane, určí ukrajinská vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies