Porošenko podpísal mediálny zákon o 35-percentnom podiele skladieb v ukrajinčine

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 09:53 • 2 min
Porošenko podpísal mediálny zákon o 35-percentnom podiele skladieb v ukrajinčine

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon, na základe ktorého budú musieť rozhlasové stanice hrať minimálne 35 percent skladieb v ukrajinčine. Oznámila to v stredu večer agentúra TASS s odvolaním sa na prezidentskú tlačovú kanceláriu.

slovakia

left justify in out

"Vysielacie organizácie musia zabezpečiť podiel skladieb v štátnom jazyku na minimálnej úrovni 35 percent z celkového množstva piesní vysielaných počas dňa," uvádza sa vo vyhlásení. Nový zákon vstúpi do platnosti štyri mesiace po jeho zverejnení.

 

Právna norma obsahuje i návrh, aby sa počas prvého roka platnosti zákona vysielalo najmenej 50 percent všetkých programov v ukrajinčine. V druhom roku platnosti zákona je to už minimálne 55 percent, v treťom 60 percent.

 

Návrh zákona o "zmenách vo vybraných zákonoch Ukrajiny týkajúcich sa podielu hudby v štátnom jazyku hranej na rozhlasových a televíznych staniciach" schválila Najvyššia rada 13. júna. Prakticky to znamená, že jedna z troch skladieb a všetky talk-show budú v ukrajinčine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona