Porošenko plánuje prediskutovať s Trumpom tému Ukrajiny ešte pred stretnutím s Putinom v Helsinkách

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 15:59 • 2 min
Porošenko plánuje prediskutovať s Trumpom tému Ukrajiny ešte pred stretnutím s Putinom v Helsinkách

MOSKVA - Taktiež prezident Ukrajiny poďakoval NATO a EÚ za ich podporu pri riešení konfliktu v Donbase a "de-okupáciu Krymu". Informuje TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko vo štvrtok, v rámci summitu NATO vyhlásil, že dúfa, že prediskutuje situáciu vo svojej krajine s americkým lídrom Donaldom Trumpom, ktorý sa čoskoro stretne s prezidentom Ruska Vladimirom Putinom v Helsinkách.
     

"Dúfam, že tam bude príležitosť prediskutovať ukrajinskú situáciu s Trumpom," vyhlásil Porošenko novinárom, keď odpovedal na otázky týkajúce sa situácie na východe krajiny a situácii v plynovej oblasti.
     

Okrem toho, ukrajinský prezident poďakoval NATO a Európskej Únii za ich podporu pri riešení konfliktu na Donbase a "de-okupácii Krymu".
     

"Dostali sme silný signál ako od Bieleho domu, tak aj od ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov, ktorý vyjadruje pevné stanovisko neuznávania pripojenia Krymu," dodal on. 
     

Porošenko tiež pripomenul, že Ukrajina je pripravená odovzdať kontrolu svojho prepravného plynového systému európskym spoločnostiam. Podľa jeho názoru, podobný krok umožní Európe znížiť náklady a zastaviť výstavbu plynovodu Nord Stream 2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies