Porošenko odmietol výzvy na vypísanie predčasných volieb

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 07:32 • 2 min
Porošenko odmietol výzvy na vypísanie predčasných volieb

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko vyhlásil, že nepripustí konanie predčasných volieb, ktoré by podľa neho neprispeli k vyriešeniu súčasnej politickej krízy na Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

"Chcem zdôrazniť, že momentálne nedovolím konanie predčasných volieb... Nemáme na to čas ani to nie je potrebné," vyhlásil Porošenko na stretnutí s predstaviteľmi medzinárodnej neziskovej organizácie Aspen Institute.

 

Prezident odmietol snahy niektorých ukrajinských politických lídrov vynútiť si usporiadanie volieb v skoršom termíne, čo by však podľa neho nič nevyriešilo.

 

"Nebudeme mať lepší parlament a musíme sa naučiť spolupracovať s tým súčasným," zdôraznil Porošenko. Za kľúčovú potrebu súčasnej Ukrajiny pritom označil úspešnú implementáciu reforiem.

 

Ukrajina prechádza v súčasnosti vážnou politickou krízou. Prozápadná ukrajinská vládna koalícia totiž prišla vo februári o parlamentnú väčšinu po tom, ako ju opustili dve z koaličných strán.

 

Na základe ukrajinských zákonov musí byť do mesiaca vytvorená nová väčšinová vláda. V opačnom prípade by prezident musel rozpustiť parlament a vypísať predčasné parlamentné voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies