Porošenko odmietol mierový plán predložený Putinom

NETKY.SK • 19 Január 2015, 06:45 • 2 min
Porošenko odmietol mierový plán predložený Putinom

MOSKVA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko odmietol mierový plán, ktorý mu minulý týždeň predložil jeho ruský náprotivok Vladimir Putin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra TASS. Predmetný plán bol súčasťou listu, ktorý Kremeľ odoslal vo štvrtok večer. Plán navrhoval prímerie zo strany ukrajinských vládnych síl aj separatistických militantov operujúcich na juhovýchode Ukrajiny, pričom rátal i so stiahnutím ťažkého delostrelectva oboma stranami.
      

"V uplynulých dňoch sa Rusko dôsledne angažovalo v úlohe sprostredkovateľa riešenia konfliktu. Vo štvrtok večer odoslalo písomný dokument prezidenta Ruska adresovaný prezidentovi Ukrajiny, v ktorom bol presne navrhnutý plán pre obe strany konfliktu na stiahnutie ťažkého delostrelectva," uviedol Peskov. "Žiaľ, ukrajinská strana tento návrh odmietla, pričom neponúkla nič iné. Dokonca obnovila svoje bojové operácie, preto sme svedkami pokračujúceho ostreľovania Donecka a úplného zhoršenia situácie na východnej Ukrajine," konštatoval Peskov.
      

Kópiu listu zverejnila ruská televízna stanica NTV. Putin navrhol "bezodkladné opatrenia pre zastavenie vzájomného ostreľovania sa a urýchlené stiahnutie delostrelectva oboch strán, ktorého kaliber presahuje 100 milimetrov".
    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies