Porošenko: Nemcov plánoval odhaliť účasť Ruska na ukrajinskom konflikte

NETKY.SK • 28 Február 2015, 17:07 • 2 min
Porošenko: Nemcov plánoval odhaliť účasť Ruska na ukrajinskom konflikte

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes vyhlásil, že ruského opozičného politika Borisa Nemcova zavraždili, lebo plánoval odhaliť dôkazy o ruskej účasti na ukrajinskom separatistickom konflikte. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Porošenko vzdal poctu Nemcovovi, ktorého zastrelili v piatok neskoro večer v centre Moskvy. Porošenko tiež uviedol, že ostrý kritik prezidenta Vladimira Putina mu pred niekoľkými týždňami oznámil, že má dôkaz o ruskej úlohe v ukrajinskej kríze a zverejní ho.
      

"Povedal, že odhalí presvedčivé dôkazy o účasti ruských ozbrojených síl na Ukrajine. Niekto sa toho veľmi bál... Zabili ho," povedal Porošenko vo vyjadreniach, vysielaných televíziou počas jeho návštevy v ukrajinskom meste Vinnycia.
      

Od začiatku povstania proruských separatistov na východe Ukrajiny vlani v apríli bolo zabitých vyše 5600 ľudí. Moskvou podporovaný ukrajinský prezident Viktor Janukovyč bol zosadený a Rusko anektovalo ukrajinský Krymský polostrov.
      

Kyjev a jeho západní spojenci tvrdia, že povstalcov financuje a vyzbrojuje Moskva a pomáhajú im aj ruské vojenské oddiely. Moskva tieto obvinenia opiera a vyhlasuje, že dobre ozbrojení rusky hovoriaci vojaci bez odznakov, operujúci na východe Ukrajiny, nie sú jej muži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona