Porošenko nariadi armáde, aby začala sťahovať ťažké zbrane

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:59 • 2 min
Porošenko nariadi armáde, aby začala sťahovať ťažké zbrane

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko pravdepodobne nariadi vládnym silám, aby na východe Ukrajiny začali s odsunom ťažkých zbraní z frontovej línie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Urobí tak v súlade s minskou dohodou o prímerí uzavretou 12. februára medzi vládou v Kyjeve a proruskými separatistami na východe Ukrajiny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

 

Ten uviedol, že Porošenko by sa mal k tomu oficiálne vyjadriť ešte dnes. Predstavitelia proruských separatistov tvrdia, že v súlade s minskou dohodou už s odsunom ťažkých zbraní začali. Kyjev však chce začať sťahovať svoje zbrane až keď ustanú boje, ktoré sa v priebehu ostatných niekoľkých dní značne zmiernili.

 

Podľa dohody o prímerí na východe Ukrajiny, ktorú dosiahli v noci z 11. na 12. februára lídri Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska na rokovaniach v bieloruskom Minsku, sa obojstranný odsun ťažkých zbraní mal začať už 16. februára. Jeho podmienkou je však úplný pokoj zbraní, ktorý ani jedna zo strán konfliktu zatiaľ nedodržiava.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona