Porošenko: Kyjev zatiaľ neplánuje novú vlnu mobilizácie

NETKY.SK • 21 September 2015, 10:22 • 2 min
Porošenko: Kyjev zatiaľ neplánuje novú vlnu mobilizácie

KYJEV - Kyjev zatiaľ neplánuje novú vlnu mobilizácie do armády, v prípade zhoršenia situácie v Donbase ju však okamžite vyhlási, oznámil v nedeľu večer ukrajinský prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

"Ak dôjde k eskalácii na fronte, okamžite bude vyhlásená mobilizácia," citovala agentúra Interfax-Ukrajina Porošenka, ktorý sa takto vyjadril v rozhovore s domácimi televíznymi kanálmi.

 

Velenie protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny podľa agentúry Ukrinform informovalo, že situácia včera večer a v noci nadnes bola ustálená.

 

Militanti podľa štábu ATO dodržiavali prímerie, hoci v istých prípadoch použili zbrane - strieľali z ručných zbraní na pozície armády v obci Luhanske, ktorá leží neďaleko mesta Artemivsk, vzdialenom 66 kilometrov severne od Donecka.

 

Terčom paľby z ručných zbraní boli aj pozície vojakov v obci Majorske (45 kilometrov severne od Donecka).

 

V obci Sokiľnyky, 37 kilometrov severozápadne od Luhanska, použili militanti proti armáde 82-milimetrové mínomety. Celkovo za posledných 24 hodín porušili prímerie štyrikrát, dodalo velenie ATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies