Porošenko je pripravený vypísať referendum o federalizácii

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 07:33 • 2 min
Porošenko je pripravený vypísať referendum o federalizácii

KYJEV - Prezident Petro Porošenko je pripravený vypísať referendum o federalizácii Ukrajiny a ruštine ako druhom štátnom jazyku. Oznámil to počas dnešnej návštevy Černihivskej národnej pedagogickej univerzity Tarasa Ševčenka, informovala agentúra UNIAN.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Som pripravený vypísať referendum s otázkou o druhom štátnom jazyku a otázkou o federalizácii. Som si istý, že Ukrajinci povedia hlasné 'Nie!'," konštatoval Porošenko. "Plány Ruska namierené proti Ukrajine a jeho sny o tom, že Ukrajina je konfliktný národ, ktorý sa sám zničí, zlyhali," uviedol ukrajinský prezident.

 

Poznamenal, že 62 percent z tých, ktorí bojujú v Donbase, sú ruskojazyční občania. "Ale ich ruština im nebráni milovať Ukrajinu, ako ju ja milujem v ukrajinčine," dodal Porošenko, ktorý počas pracovnej návštevy Černihivskej oblasti predstavil nového šéfa regionálnej administratívy Valerija Kuliča.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona