Porošenko: Americké "Javeliny" sú symbolom jednoty USA a Ukrajiny

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Porošenko: Americké "Javeliny" sú symbolom jednoty USA a Ukrajiny

KYJEV - "Javeliny" - sú symbol jednoty Spojených štátov a Ukrajiny rozvíjajúcich vojenskú infraštruktúru vďaka zháňaniu miliárd od Janukoviča. O tom počas vysielania "Channel 5" počas slávnostného otvorenia novej tunelovej cesty Beskydy v Karpatoch, vyhlásil prezident Ukrajiny Petro Porošenko. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

"Vykonali sme prvú skúšku moderného protitankového komplexu tretej generácie "Javelin", ktorý je neuveriteľne efektívny. Bije nepriateľské tanky priamo zo vzduchu do najmenej chránených oblastí. A dnes je symbolom našej efektívnej spolupráce v rámci Severoatlantickej zmluvy so Spojenými štátmi. Testovania prešli brilantne!," vyhlásil Porošenko. 
   

Podľa slov ukrajinského prezidenta včera bola jeho delegácia na výcvikovom poligone Široký Lán, kde sa stavajú najnovšie kasárne, ktoré budú na jeseň dokončené.
     

"Nikdy ešte Ukrajina takýmto tempom nestavala vojenské objekty. Teraz tiež odchádzame na vojenské objekty, kde na úkor jedného a pól milióna dolárov zabavených od Janukoviča, budeme budovať vidiecku medicínu, armádu, vyrábať muníciu. Budeme po novom stavať už nie kasárne, ale ubytovne pre ukrajinských zmluvných vojakov," dodal Porošenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona