Poriadny úlovok v Česku: Polícia zhabala drogy v hodnote takmer osem miliónov eur!

NETKY.SK • 24 November 2016, 07:07 • 2 min
Poriadny úlovok v Česku: Polícia zhabala drogy v hodnote takmer osem miliónov eur!

PRAHA - Spoločný tím policajtov z Českej republiky, Rakúska a Nemecka odhalil 50 ľudí zapojených do obchodu s drogami.

slovakia

left justify in out

Kriminalisti zaistili viac ako 100 kilogramov predovšetkým pervitínu za približne 216 miliónov korún (okolo osem miliónov eur). Českí policajti stíhajú štyri osoby, ktorým hrozí až 12 rokov väzenia, napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

 

"Vyšetrovací tím odhalil kompletnú viac ako 50-člennú organizovanú skupinu páchateľov, zaistil dve priemyselné laboratóriá na výrobu metamfetamínu a viac ako 100 kilogramov drog v predajnej hodnote približne 216 miliónov korún," uviedol riaditeľ českej Národnej protidrogovej centrály Jakub Frydrych.

 

Vyšetrovanie gangu sa začalo na základe poznatkov nemeckej strany. V putách skončili nielen výrobcovia a organizátori, ale aj kuriéri a díleri. Dvadsaťpäť členov pochádzalo z bosniansko-albánskej skupiny, ktorá organizovala výrobu metamfetamínu na území severných Čiech, nábor kuriérov, vývoz metamfetamínu z Čiech do Nemecka a Rakúska a distribúciu drog priekupníkom aj koncovým užívateľom.

 

Zostávajúcich členov gangu odhalili policajti počas posledných deviatich mesiacov a postupne ich zadržali.

"Na území ČR boli v stredu zadržané štyri osoby a vykonaných sedem domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. Páchateľa boli obvinení z nedovolenej výroby a iného narábania s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi. Všetkým obvineným hrozí v prípade odsúdenia trest odňatia slobody v dĺžke trvania osem až dvanásť rokov," uviedla hovorkyňa centrály Barbora Kudláčková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies