Porazili sme mečiarizmus, musíme poraziť aj Smer

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:47 • 2 min
Porazili sme mečiarizmus, musíme poraziť aj Smer

Porazili sme mečiarizmus, musíme poraziť aj Smer

slovakia

left justify in out

img

Koaličnej SDKÚ-DS sa v minulosti podarilo poraziť mečiarizmus a teraz musí poraziť stranu Smer-SD s jej nenávistnou protiľudovou politikou. Na dnešnom kongrese SDKÚ-DS to vo svojom prejave vyhlásil líder strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda s tým, že jeho politický subjekt nevstúpi do koalície so Smerom-SD ani po ďalších parlamentných voľbách.
Podľa Dzurindu sa na Slovensku v podobe Smeru zrodil nový klon mečiarizmu. "Je to skorumpovaná banda komunistov, ktorá si november '89 ani nevšimla. S takouto politikou sa nikdy nesmieme spojiť, takúto politiku môžeme iba poraziť," povedal zvýšeným hlasom a od prítomných delegátov zožal potlesk. "Keď budete voliť populistov, skrachujete," odkázal.
Dzurinda tvrdí, že júnové voľby do NR SR priniesli pre Slovensko úľavu. "Dosiahli sme síce trošku slabší výsledok, ale dosť dobrý na to, aby sme mohli zostaviť vládu. Ďakujem Ivete Radičovej za úsilie v kampani. Nech je pre teba silným povzbudením, že celá silná jednotná strana stojí za tebou," uistil šéfku exekutívy.
Na margo minulosti poznamenal, že Slovensko sa aj vďaka SDKÚ-DS stalo novou republikou, ktorá už viac nie je čiernou dierou. "Naše aktivity doviedli Slovensko do OECD, NATO a EÚ. Dobehli sme krajiny V4 a ako jediní z tejto rodiny sme zaviedli euro," pripomenul pod transparentnom s heslom Meníme Slovensko k lepšiemu. Toto je podľa jeho slov skutočná vizitka a výslednica doterajšej desaťročnej práce SDKÚ-DS. "Je to nová druhá republika, ktorá je inšpiráciou pre mnohých. Tieto výsledky dosiahlo Slovensko najmä vďaka tomu, že sme pred desiatimi rokmi založili našu stranu. Jej ambícia bola čistá ako krištáľ - zmeniť našu vlasť k lepšiemu," deklaroval. Bývalý dvojnásobný premiér je presvedčený, že sa to podarilo.
Zároveň si myslí, že podstatou tohto úspechu bola vernosť k univerzálnym hodnotám, ako čestnosť, pracovitosť, úcta k pravde, odvaha, sila priniesť obeť či obrovská vôľa. "Ak pôjdeme s takou vervou aj ďalej, Slovensko z nás bude mať osoh," avizoval.
Dzurinda neobišiel ani svoje odstúpenie z postu volebného lídra. "Nič zlé som neurobil, napriek tomu som odstúpil, aby som stranu ochránil a aby modrú nikto nepošliapal. Podarilo sa to, strana je pevná, jednotná a ja sa uchádzam o vašu dôveru," povedal krátko pred voľbou nového vedenia strany. Dzurinda protikandidáta nemá.
Na kongrese SDKÚ-DS nechýbajú ani zahraniční hostia. Pricestoval český premiér a líder ODS Petr Nečas a srbský podpredseda vlády Mladjan Dinkič. Dzurinda si spomenul aj na zosnulého zakladajúceho člena strany a niekdajšieho riaditeľa SIS Ladislava Pittnera, ktorého na kongrese zastupovala manželka.
SDKÚ-DS si v týchto dňoch pripomína desať rokov od svojho vzniku. Práve 17. novembra 2000 bol ustanovujúci kongres SDKÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona