Poradný výbor podporil zvýšenie daní v Japonsku

NETKY.SK • 1 September 2013, 15:10 • 2 min
Poradný výbor podporil zvýšenie daní v Japonsku

TOKIO - Zo stanoviska výboru vyplýva, že tento krok neohrozí zotavovanie ekonomiky ani podnikateľskú dôveru v prípade, že toto opatrenie budú sprevádzať stimuly

slovakia

left justify in out

Špeciálny poradný výbor podporuje plány japonskej vlády zvýšiť v roku 2014 dane z predaja tovarov. Zo stanoviska výboru vyplýva, že tento krok neohrozí zotavovanie ekonomiky ani podnikateľskú dôveru v prípade, že toto opatrenie budú sprevádzať stimuly. "Japonská ekonomika je v súčasnosti stabilná a mali by sme zvýšiť dane podľa plánu,“ povedal Hiroshi Yoshikawa ekonóm Tokijskej univerzity.

Podľa minuloročnej dohody viacerých politických strán by daňová sadzba mala v apríli budúceho roka vzrásť na osem percent z úrovne piatich percent a v októbri 2015 by sadzba tejto dane mala stúpnuť na desať percent. Vláda však musí dokázať, že ekonomika je dostatočne silná na to, aby zvládla zvyšovanie daní. Japonský premiér Šinzo Abe očakáva, že rozhodnutie o zvyšovaní daní padne počas niekoľkých nasledujúcich týždňov. 

Poradný výbor sa skladá zo šesťdesiatich členov a zastúpenie v ňom mali vedúci predstavitelia odborov, ako aj predstavitelia spoločností, a to od malých firiem až po predstaviteľov spoločnosti Toyota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies