Poradie automobiliek v minulom roku je známe: Toyota, GM a VW

NETKY.SK • 10 Január 2011, 12:47 • 2 min
Poradie automobiliek v minulom roku je známe: Toyota, GM a VW

Poradie automobiliek v minulom roku je známe Toyota, GM a VW - Priemysel Toyota, General Motors (GM) a Volkswagen (VW) - také bolo vlani poradie najväčších automobiliek na svete. Uviedol to nemecký expert na automobilový priemysel Ferdinand Dudenhöffer.

slovakia

left justify in out

Toyota, General Motors (GM) a Volkswagen (VW) - také bolo vlani poradie najväčších automobiliek na svete. Uviedol to nemecký expert na automobilový priemysel Ferdinand Dudenhöffer. VW však znížil svoje zaostávanie za Toyotou a GM. Prvú päticu najväčších svetových výrobcov dopĺňajú Renault-Nissan a Hyundai-Kia.
      Toyota vyrobila vlani 8,4 milióna automobilov, čo bolo o 600.000 viac než v roku 2009. GM dodal na trh 8,2 milióna vozidiel a ich výrobu zvýšil medziročne o 700.000. Volkswagen vyprodukoval 7,1 milióna áut a jeho výkon sa medziročne zlepšil o 800.000 vozidiel. Výroba VW výrazne vzrástla najmä v Číne. Skupina Renault-Nissan uviedla, že vlani zišlo z jej montážnych liniek 6,7 milióna áut, o 600.000 viac než v roku 2009. Juhokórejská skupina Hyundai-Kia vyrobila medziročne o 1,3 milióna vozidiel viac a vlani ich dokázala vyrobiť 5,7 milióna.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies