Populárny odevný reťazec prechádza na prekvapivú EKO alternatívu

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 11:11 • 2 min
Populárny odevný reťazec prechádza na prekvapivú EKO alternatívu

Jeden z najpopulárnejších módnych reťazcov sa rozhodol reagovať na aktuálne požiadavky trhu a začína s predajom takéhoto oblečenia!

slovakia

left justify in out

Módnu značku H&M určite poznáte. Ak už v nej nenakupujete priamo vy, minimálne ste si tieto obchody museli  všimnúť, pretože sú aj u nás naozaj populárne a nachádzajú sa takmer v každom nákupnom centre. Švédsky gigant H&M je totiž po španielskej Zare druhý najväčší predajca odevov na svete. Ponúka módne kúsky za priaznivé ceny, čo ho udržiava na vrchole.

 

img

 

Momentálne sme však v ére, kedy ekologické uvažovanie a zmena nákupného správania preráža do všetkých odvetví, a tak na túto situáciu musia reagovať aj módne reťazce. Ľudia sa totiž čoraz viac zaujímajú o materiály, spôsob výroby a recykláciu, pričom chcú byť originálni a od tuctovej „rýchlej módy“ pomaly upúšťajú. Práve preto sa H&M rozhodlo, že teraz je ten správny čas spustiť svoj nový projekt s predajom noseného oblečenia.

 

img

 

Pokus so secondhandom mal módny reťazec už v minulosti. Vtedy však na také niečo trh nebol pripravený, a tak od toho relatívne rýchlo upustili. Teraz je však situácia úplne iná a zdá sa, že by to mohlo fungovať. Práve módny priemysel je jedno z odvetví, ktoré má na životné prostredie najťaživejší dopad, a tak sú takéto iniciatívy všeobecne vítané. Podľa štatistík spoločnosti ThredUp sa v najbližších piatich rokoch dopyt po nosených kúskoch zdvojnásobí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies