Populárny dídžej podstúpil eutanáziu, nechcel prežívať v ochrnutom tele

NETKY.SK • 28 Február 2017, 19:18 • 2 min
Populárny dídžej podstúpil eutanáziu, nechcel prežívať  v ochrnutom tele

RÍM – Známy taliansky dídžej Fabiano Antoniana, ktorému po autonehode ochrnula veľká časť tela, sa konečne dočkal vytúženej eutanázie. Talianske úrady mu roky odmietali vyhovieť, no napokon jeho žiadosť prijali na samovražednej klinike vo Švajčiarku.

slovakia

left justify in out

Fabiano (40) zomrel obklopený svojou rodinou vrátane priateľky. Pred asistovanou samovraždou však musel podstúpiť množstvo lekárskych a psychologických testov, ktoré mali určiť, či dostane zelenú.

 

Hudobník dlho bojoval za zmeny v talianskom zákone, aby bolo možné dobrovoľne ukončiť svoj život, ale debata v parlamente 11-krát stroskotala kvôli ostrému odporu cirkvy.

 

Marco Cappato, aktivista ktorý podporoval Fabiana, mu pomohol dostať sa do Švajčiarska. V rodnej krajine mu preto údajne hrozí obvinenie z napomáhania k samovražde.

 

 

Dídžej z Milána bol tak zúfalý, že dokonca premiérovi Sergiovi Mattarellovi poslal video so slovami: "Prosím, nechajte ma umrieť. Žijem v nočnej more, ktorá nikdy nekončí."

 

Fabiano Antoniana mal v roku 2014 vážnu autonehodu, po ktorej ostal ochrnutý. Keď sedel za volantom, spadol mu telefón a snažil sa ho niekde na podlahe nájsť. V chvíľke nepozornosti však nabúral do iného auta a jeho život sa prevrátil naruby.

 

 

„Nakoniec sa mi podarilo doraziť do Švajčiarska. Prišiel som sám, bez pomoci štátu a čoskoro budem zbavený tejto pekelnej bolesti," povedal hudobník pred smrťou. 

 

Flomena Gallo, tajomníčka Združenia Luca Coscioniho, ktoré eutanázie vykonáva uviedla, že ich pravidelne kontaktujú ľudia a pýtajú sa na podmienky.  „Eutanázia vo Švajčiarsku stojí okolo 9-tisíc eur, takže si to každý dobre rozmyslí. Dôležité ale je, mať slobodný výber,“ povedala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies