Populárny bacuľko dostal za zosmiešňovanie stávkovej kancelárie pokutu aj zákaz činnosti

NETKY.SK • 7 September 2017, 08:24 • 2 min
Populárny bacuľko dostal za zosmiešňovanie stávkovej kancelárie pokutu aj zákaz činnosti

LONDÝN - Bývalý brankár anglického klubu Sutton United Wayne Shaw dostal od tamojšej Futbalovej asociácie (FA) pokutu 375 libier a dvojmesačný zákaz činnosti za porušenie pravidiel o stávkovaní. Shaw sa počas februárového osemfinálového zápasu anglického FA Cup-u rozhodol vystreliť zo stávkovej kancelárie, ktorej logo nosil na svojom drese.

slovakia

left justify in out

Tá vypísala kurz 9,0 na to, že si 130-kilogramový futbalista dopraje počas spomenutého duelu proti londýnskemu Arsenalu mäsový koláč. Shaw si povedal, že poteší tipujúcich a v závere stretnutia, keď už bolo jasné, že sa na ihrisko pre naplnenie kvóty striedajúcich hráčov nedostane, sa na lavičke s chuťou pustil do drobnej večere.

 

VIDEO Náhradný brankár Suttonu United Shaw skončil pre kauzu s koláčom a tipovaním

 

"Povedal som si, že stávkovú kanceláriu trochu pošteklím," priznal vtedy Shaw a prezradil, že o stávke mu povedali spoluhráči. Jeho žartík však nerozosmial predstaviteľov britského úradu pre monitorovanie nezrovnalostí na trhu s komerčným stávkovaním, ktorý začal prípad vyšetrovať. "Integrita športu nie je na smiech, otvorili sme vyšetrovanie, aby sme zistili, čo sa v skutočnosti stalo," uviedol spravodajský riaditeľ stávkovej komisie Richard Watson.

 

"Povedali nám, že sa nesmieme podieľať na tipovaní, pretože toto je profesionálny futbal na plný úväzok. V žiadnom prípade som nikoho neohrozil - to nie je tento prípad. Išlo len o trochu zábavy a ja som bol v tej chvíli hladný," obhajoval sa Wayne Shaw. Náhradný brankár klubu piatej najvyššej súťaže pre medializovanú kauzu iba o niekoľko dní neskôr ponúkol svoju rezignáciu, jeho zamestnávateľ ju prijal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona