Populárne prezidentské voľby v Iráne: Pre veľký záujem ich predĺžili

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 14:07 • 2 min
Populárne prezidentské voľby v Iráne: Pre veľký záujem ich predĺžili

TEHERÁN - Iránske úrady predĺžili v piatok dobu hlasovania v prebiehajúcich prezidentských voľbách. Hlasovacie miestnosti mali pôvodne uzavrieť o 18:00 miestneho času (15:30 SELČ), zostanú však otvorené dlhšie pre vysoký záujem voličov.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Mustafa Muammad nepovedal, o koľko dlhšie budú môcť voliči hlasovať. Voľby podľa ministra zatiaľ prebiehajú bez problémov. Ministerstvo vnútra priebežne nezverejňuje účasť voličov, podľa reportérov AFP sú však volebné miestnosti v Teheráne plné ľudí. Aj štátna televízia priniesla zábery dlhých radov pred volebnými miestnosťami.

Iránci si vyberajú nástupcu prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda, ktorý už nemôže kandidovať. Vybrať si môžu spomedzi šiestich kandidátov, pričom najväčšie šance má umiernený klerik Hassan Rauhání, bývalý tajomník Najvyššej rady pre národnú bezpečnosť. Spolu s Rauháním kandidujú ešte štyria konzervatívci a jeden radikálny uchádzač o kreslo hlavy štátu. Z nich sú najvýznamnejší Chameneího poradca Alí Akbar Velájátí, teheránsky starosta Mohammad Báker Kálibáf či tajomník Najvyššej rady pre národnú bezpečnosť Saíd Džalílí, hlavný vyjednávač v medzinárodných rokovaniach o iránskom jadrovom programe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies