Popularita vládnej strany Syrzia po voľbách ďalej rastie

NETKY.SK • 28 Február 2015, 09:22 • 2 min
Popularita vládnej strany Syrzia po voľbách ďalej rastie

ATÉNY - Takmer polovica Grékov by v prípade konania volieb tento týždeň dala hlas vládnej strane Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA) pod vedením premiéra Aléxisa Tsíprasa.

slovakia

left justify in out

Ukazujú to výsledky prieskumu preferencií, ktorý pre sobotňajšie vydanie denníka Parapolitika vykonala agentúra Metron Analysis. Spomedzi účastníkov, ktorí uviedli, že by určite išli voliť, stranu podporuje 47,6 percenta, čo predstavuje výrazný nárast oproti zisku 36,3 percenta v predčasných voľbách z 25. januára. Podpora druhej najsilnejšej strany v parlamente, stredopravicovej Novej demokracie na čele s Tsíprasovym predchodcom Antónisom Samarásom, podľa prieskumu naopak poklesla z 27,8 na 20,7 percenta.


Anketa sa uskutočnila krátko po tom, ako vláda vyjednala štvormesačné predĺženie medzinárodného úverového programu i napriek tomu, že je spojený s nepopulárnymi opatreniami, ktoré pred voľbami sľubovala zrušiť. Platnosť doterajšej zmluvy s veriteľmi sa mala pôvodne skončiť v sobotu a Tsípras v piatok poprel záujem o podpísanie novej, ktorá by bola v poradí už treťou. Celkovú spokojnosť s Tsíprasovou vládou v prieskume vyjadrilo až 76 percent opýtaných.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona