Popredný predstaviteľ berlínskéj Pirátskej strany Claus Brunner spáchal samovraždu

NETKY.SK • 20 September 2016, 16:45 • 2 min
Popredný predstaviteľ berlínskéj Pirátskej strany Claus Brunner spáchal samovraždu

BERLÍN - Nečakané úmrtie člena niekdajšej frakcie Pirátskej strany v berlínskom krajinskom parlamente Clausa Brunnera, ktoré sa pôvodne spájalo s jeho vážnym ochorením a neskôr s reakciou na volebný neúspech strany, môže mať aj kriminálne pozadie.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia totiž medzičasom skúmajú, či zosnulý, ktorý spáchal samovraždu s využitím elektrického prúdu a ktorého bezduché telo našli v pondelok popoludní v jeho byte v berlínskej štvrti Steglitz, nezneužil predtým iného muža a následne ho nezavraždil. Aj telo potenciálnej obete, muža narodeného v roku 1987, sa našlo v spomínanom byte.

K dráme v Brunnerovom byte mohlo dôjsť už pred niekoľkými dňami.

 

O prípade informovali internetové vydania nemeckých periodík Der Tagesspiegel, Bild a ďalších, ako aj tamojšie elektronické médiá. Berlínska organizácia Pirátskej strany vydala zatiaľ iba stručné komuniké, z ktorého vyplýva, že Brunner spáchal samovraždu a že presné okolnosti činu zatiaľ nie sú známe. Súčasne sa v ňom pripomína politikovo nevyliečiteľné ochorenie.

 

Na webovom portáli rozhlasovej a televíznej stanice RBB sa medzičasom objavil videozáznam z plenárneho zasadania zastupiteľského zboru v júni 2016, na ktorom Brunner reční okrem iného aj o tom, že jeho kolegovia aj na začiatku niektorého z plenárnych zasadaní nového volebného obdobia budú môcť vstať na jeho počesť a uctiť si ho minútou ticha. V svetle terajších udalostí to vyznieva ako avízo samovraždy, môže sa to však odvíjať aj od politikovho nevyliečiteľného ochorenia, v súvislosti s ktorým mohol rátať s úmrtím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies