Popredný militant Islamského štátu na Sinaji je mŕtvy: Zabili ho egyptské bezpečnostné sily

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 7:4 • 2 min
Popredný militant Islamského štátu na Sinaji je mŕtvy: Zabili ho egyptské bezpečnostné sily

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné sily zabili v utorok popredného militanta extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), podozrivého z účasti na nedávnych útokoch na severe Sinajského polostrova.

slovakia

left justify in out

Egypt čelí na Sinaji islamistickému povstaniu, riadenému spomínanou teroristickou organizáciou Islamský štát. Od roku 2013 tam militanti zabili stovky vojakov a policajtov.

 

Vo vyhlásení ministerstva sa uvádzalo, že bezpečnostné sily podnikli raziu v rozostavanej budove v meste Aríš na severe Sinaja, v ktorom si militanti zriadili základňu pre svoje operácie.

 

Následná prestrelka viedla k smrti jedného z vodcov IS, Ahmada Hasana Ahmada an-Našúa, ktorý bol známy aj pod menom Ghandúr al-Masrí. Počas prestrelky ďalší z vodcov IS ušiel.

 

Masrí bol zodpovedný za uskutočnenie niekoľkých operácií a za verbovanie nových členov do skupiny Ansár Bajt al-Makdis, ktorá má základňu na Sinaji a v roku 2014 vyhlásila vernosť Islamskému štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona