Popredný homosexuálny časopis vyhlásil pápeža Františka za osobnosť roka

NETKY.SK • 17 December 2013, 14:44 • 2 min
Popredný homosexuálny časopis vyhlásil pápeža Františka za osobnosť roka

WASHINGTON - Najstarší časopis amerických homosexuálov vyhlásil dnes pápeža Františka za osobnosť roka. Podobné ocenenie František minulý týždeň získal aj od týždenníku Time.

slovakia

left justify in out

Magazín The Advocate zdôvodnil svoj výber osobnosti roka tým, že súčasný pápež "úplne zmenil (protihomosexuálnu) rétoriku svojich predchodcov", hoci v otázke manželstiev gayov a lesbičiek stále zaujíma odmietavé stanovisko, uviedla agentúra Reuters.

The Advocate demonštroval zmenu pápežskej rétoriky Františkovým vyhlásením z júla tohto roku: "Ak je niekto homosexuálom a hľadá Boha a má dobrú vôľu, kto som ja, aby som (ho) súdil?" Vatikán v tejto súvislosti zdôraznil, že pápežove slová sú v súlade s učením cirkvi, ktorá nepovažuje za hriešne homosexuálne sklony, ale len ich praktickú realizáciu. 

Časopis The Advocate vyhlásil Františka za osobnosť roka v deň, keď hlava katolíckej cirkvi oslávila svoje 77. narodeniny. Vyzdvihol pritom skutočnosť, že zmierlivé vyjadrenia nového pápeža v otázke homosexuality môžu vplývať na "srdcia a mysle" mnohých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona