Popredný britský publicista Harman sa priznal k plagiátorstvu

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 16:10 • 2 min
Popredný britský publicista Harman sa priznal k plagiátorstvu

LONDÝN - Britský tenisový publicista Neil Harman z The Times sa v stredu priznal k opakovanému plagiátorstvu a e-mailom oznámil svoje odstúpenie z pozície viceprezidenta Medzinárodnej asociácie tenisových novinárov (ITWA).

slovakia

left justify in out

Vzdal sa aj radového členstva za "mnohé zlyhania". Informáciu priniesol portál ChangeOverTennis.com aj so znením príslušného prípisu.

 

"Zriekam sa postu s ťažkým srdcom, ale aj s vedomím, že niet inej alternatívy. Dostal som dôrazne na vedomie, že som sa viackrát spreneveril môjmu postaveniu, keď som nezdrojovane použil texty iných osôb pri tvorbe ročenky Wimbledonu. Niet ospravedlnenia pre také postupy, hlboko ich ľutujem. Robil som to bez zlých úmyslov, ale aj tak je to neodpustiteľné," uviedol Harman, ktorý od roku 2004 pravidelne zostavoval spomenutú publikáciu na zákazku Britskej tenisovej asociácie (LTA). 

 

Web DeadSpin.com publikoval e-mail od anonymného autora, ktorý konkretizuje, že Harman systémovo kompiloval články napríklad z The Guardian, Sports Illustrated či New York Times a spätne sa to porovnávaním ľahko dá overiť: "Až 35 500 odberateľov konta na Twitteri zrejme doviedlo jeho neznesiteľné ego k presvedčeniu, že je najdôležitejším tenisovým publicistom na svete. Hráči a agenti si to mysleli tiež, príkladom je poverenie napísať ako ´ghost-writer´ knihu Andyho Murrayho po vlaňajšom Wimbledone. V skutočnosti nie je nikým iným ako nepoctivým manipulátorom, ktorý si vybudoval kariéru na zlej strane etickej hranice." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies