Popredného moslimského predstaviteľa zabili v centre Moskvy

NETKY.SK • 11 Apríl 2012, 11:31 • 2 min
Popredného moslimského predstaviteľa zabili v centre Moskvy

Popredného moslimského predstaviteľa zabili v centre Moskvy - Krimi Popredného predstaviteľa ruských moslimov zavraždili dnes v centre Moskvy. S odvolaním sa na policajné zdroje to oznámila agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

img

Popredného predstaviteľa ruských moslimov zavraždili dnes v centre Moskvy. S odvolaním sa na policajné zdroje to oznámila agentúra RIA Novosti. 
      Metina Mechtieva, bývalého riaditeľa medzinárodného oddelenia Islamského kultúrneho centra Ruska, dobodali nožom na smrť neznámi páchatelia neďaleko moskovskej železničnej stanice Belorusskij.
      "Mal bodné zranenia na krku a tvári," uviedol policajný zdroj pre agentúru RIA Novosti. 
      Podľa vyšetrovateľov 33-ročného Azerbajdžanca Mechtieva zavraždili, keď čakal na stanici na príchod svojej manželky a dvojmesačného syna. Jeho mŕtve telo sa našlo v utorok ráno. Údajne na neho zaútočila skupina piatich mládežníkov, medzi ktorými bolo aj jedno dievča.  
      Mechtiev sa okrem iného angažoval aj v sociálnej práci so študentmi a mládežou z kaukazského regiónu. Motív vraždy nateraz nie je známy. Na internete sa objavili špekulácie, že mohlo ísť o útok pravicových extrémistov. 
      Od rozpadu Sovietskeho zväzu došlo v Rusku k výraznému nárastu nacionalistických nálad. Rasisticky motivované útoky na ľudí neslovanského pôvodu si vlani podľa správ organizácie Sova vyžiadali 21 a v roku 2010 až 42 životov. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies