Popravili 73-ročného muža odsúdeného za vraždu a lúpež

NETKY.SK • 12 September 2013, 11:15 • 2 min
Popravili 73-ročného muža odsúdeného za vraždu a lúpež

TOKIO - Sedemdesiattriročného muža obvineného z vraždy a lúpeže popravili dnes obesením v Japonsku. Ide o šiestu popravu v tejto krajine od začiatku tohto roka, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Japonské ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že popravu uskutočnili v Tokiu. Odsúdený muž ešte v roku 2004 zastrelil majiteľa reštaurácie a ukradol mu tašku, v ktorej sa nachádzala hotovosť 400.000 jenov (približne 3015 eur). V Japonsku popravili troch väzňov vo februári tohto roka a dvoch v apríli. V súčasnosti je tam 132 väzňov odsúdených na trest smrti.

Všetky popravy sa v Japonsku vykonávajú obesením. Ľudskoprávne organizácie kritizovali Tokio za to, že v popravách pokračuje. Prieskumy však poukazujú na to, že verejnosť tento systém podporuje. Japonská vláda spravidla zverejňuje len málo podrobností o popravách a väzni do poslednej chvíle nie sú informovaní o tom, kedy sa trest smrti vykoná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies