Popradským policajtom možno vymenia autá za trojkolky: Je to ekologicky čisté

NETKY.SK • 23 Február 2016, 10:16 • 2 min
Popradským policajtom možno vymenia autá za trojkolky: Je to ekologicky čisté

POPRAD – Samospráva mesta plánuje mestským policajtom požičať elektrickú trojkolku, ktorá by mala zjednodušiť prácu počas väčších mestských akcií. V prípade, že sa trojkolka osvedčí, tak ju mesto zakúpi.

slovakia

left justify in out

Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka sa prostredníctvom nej bude môcť zabezpečiť väčšia kontrola pešej zóny. "Je to ekologicky čisté a jej využitie je výhodné najmä pri väčších akciách," uviedol Švagerko. Ešte pred tým, ako samospráva do tejto záležitosti investuje, tak si elektrickú trojkolku zapožičia.

 

"Plánujeme tak urobiť ešte pred začiatkom leta na skúšobné obdobie, aby sme preverili jej možnosti pri nasadení v službách mestskej polície. Až na základe vlastných skúseností sa rozhodneme, či je vhodná na takéto využívanie a v akom nasadení. Možností, ako zvýšiť akcieschopnosť policajtov je viacero a toto je len jedna z nich," uviedol pre TASR komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

 

V prípade, že sa trojkolka osvedčí, tak mestskí policajti v Poprade budú v lete okrem bicyklov využívať aj jej služby. Klady tohto zariadenia vidí popradský primátor najmä v rýchlom presune medzi množstvom ľudí. Mesto v týchto chvíľach uvažuje o dvoch typoch, cena lacnejšieho je približne 2800 eur, drahší model stojí vyše 3200 eur.

 

Náčelník popradskej mestskej polície Štefan Šipula vidí jej výhodu najmä v tom, že sa na nej dá jazdiť aj v zime, teda aj po snehu. Trojkolka umožňuje rýchlu jazdu do 25 kilometrov za hodinu, v prípade peších zón do šiestich kilometrov za hodinu. Dojazd na jedno nabitie batérie predstavuje 20 až 30 kilometrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona