Popradským letiskom prešlo najviac cestujúcich za 15 rokov

NETKY.SK • 18 Január 2016, 10:49 • 2 min
Popradským letiskom prešlo najviac cestujúcich za 15 rokov

POPRAD - Letisko Poprad - Tatry zaznamenalo v minulom roku najviac cestujúcich za posledných 15 rokov.

slovakia

left justify in out

"Služby letiska pod Tatrami využilo v uplynulom roku viac ako 85-tisíc cestujúcich, čo je približne o 54-tisíc viac ako v roku 2014 a takmer o 60-tisíc viac ako v roku 2013,“ skonštatovala riaditeľka akciovej spoločnosti Letisko Poprad - Tatry Ivana Herkeľová. Letecké spoločnosti lietajúce z popradského letiska v minulom roku prevádzkovali celoročnú pravidelnú linku Londýn - Poprad - Londýn, sezónne pravidelné linky Riga - Poprad - Riga a Riga - Varšava - Poprad - Varšava - Riga a charterové lety do Moskvy, Kyjeva, Dnepropetrovska, Burgasu a Antalye.


Súčasná zimná sezóna má podľa Herkeľovej na popradskom letisku úplne iný charakter ako v minulosti. "Charterové lety z Ukrajiny a Ruska, ktoré v minulých rokoch ako jediné zabezpečovali leteckú dopravu turistov do nášho regiónu počas krátkeho obdobia takzvaného zlatého týždňa, nahradili v minulom roku čiastočne a v tomto roku už úplne pravidelné lety počas celej zimnej sezóny,“ uviedla. Ako odpoveď na trvalý pokles počtu charterových letov z Ruska a Ukrajiny v minulých rokoch, ktorý je podľa Herkeľovej slov zrejme spôsobený ekonomickou a politickou situáciou v týchto krajinách, pripravilo popradské letisko spolu so svojimi partnermi sezónnu pravidelnú linku Riga - Poprad - Riga.

 

"Na rozdiel od minulého roku, keď bola prevádzkovaná raz týždenne, v sobotu, pribudol k sobotnému letu ďalší let v utorok, ktorý má medzipristátie vo Varšave. Vďaka tomu má Poprad dvakrát týždenne spojenie s Rigou a raz s Varšavou. Letový poriadok je prispôsobený potrebám turistov smerujúcim do nášho regiónu nielen z Rigy a Varšavy ale, vzhľadom na nadväzujúce lety z Rigy, aj z ďalších miest ako sú Talin, Helsinky, Moskva, Petrohrad a iné,“ zhrnula riaditeľka spoločnosti.


Spoločnosť Letisko Poprad - Tatry, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. januára 2005 a má základné imanie 19,831 mil. eur. Medzinárodné letisko v Poprade leží vo výške 718 metrov nad morom a je najvyššie položeným letiskom pre dopravné lietadlá na krátke a stredné trate v strednej Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona