Popradskí policajti vyšetrujú krádež na trati Štrba-Važec

NETKY.SK • 20 September 2018, 14:12 • 2 min
Popradskí policajti vyšetrujú krádež na trati Štrba-Važec

Poprad – Policajti vyšetrujú krádež lán trakčného vedenia na trati Štrba – Važec. Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik informoval, že ku krádeži došlo v presne nezistený deň na železničnej trati v medzistaničnom úseku zastávka Štrba a zastávka Važec.

slovakia

left justify in out

Následkom toho došlo k prerušeniu železničnej dopravy na druhej traťovej koľaji v úseku železničných staníc Štrba - Východná.

"Neznámy zlodej za pomoci nezisteného nástroja odstránil nad dvoma dopravnými koľajami medené prepojovacie laná trakčného vedenia v celkovej dĺžke 72 metrov a bronzové nosné laná trakčného vedenia v celkovej dĺžke 720 metrov," konkretizoval hovorca s tým, že odstránené laná páchateľ následne odcudzil.

Následkom toho došlo k prerušeniu železničnej dopravy na druhej traťovej koľaji v úseku železničných staníc Štrba - Východná. Škoda pre Železnice SR bola predbežne vyčíslená na 5400 eur. "Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom krádeže," uzavrel Džobanik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona