Popradskí policajti v uliciach zbierali opité tínedžerky

NETKY.SK • 11 December 2017, 13:12 • 2 min
Popradskí policajti v uliciach zbierali opité tínedžerky

POPRAD – Mestská polícia v Poprade opätovne riešila maloletých pod vplyvom alkoholu. Tentokrát išlo o 14-ročné dievča, ktorému po dychovej skúške namerali 0,47 mg/l alkoholu, čo je takmer jedno promile.

slovakia

left justify in out

Hliadka mestskej polície ešte 5. decembra večer po tom, ako sa v meste konal program spojený s príchodom Mikuláša, asistovala posádke sanitky Záchrannej zdravotnej služby na Francisciho ulici pri nákupnom centre, ktorá bola na miesto vyslaná, aby ošetrila spomínanú dievčinu. Bolo pri nej aj 12-ročné dievča, u ktorého sa prítomnosť alkoholu nepotvrdila, informoval o tom dnes náčelník mestskej polície Štefan Šipula. Štrnásťročné dievča si z úradovne mestskej polície prevzal jej pestún, ktorý bol oboznámený o ďalšom konaní.

Podľa druhej hliadky mestskej polície bolo v tom čase ďalšie 13-ročné dievča z obce Huncovce prevezené do popradskej nemocnice. „Bolo hospitalizované na centrálnom príjme z dôvodu nadmerného požitia alkoholických nápojov. O zistených skutočnostiach boli vyrozumení jej rodičia,“ doplnil Šipula.

Mestskí policajti kontrolujú pravidelne dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami v miestnych podnikoch, naposledy tak urobili v novembri. Pri návšteve šiestich prevádzok bolo vtedy vykonaných deväť orientačných dychových skúšok na zistenie požívania alkoholických nápojov, z ktorých jedna dychová skúška bola u mladistvého 17-ročného dievčaťa pozitívna. Policajti zároveň kontrolovali mládež na verejných priestranstvách v blízkosti reštauračných a pohostinských zariadení, kde predpokladali, že by mladí mohli alkoholické nápoje popíjať.

 

„Z dlhodobého hľadiska Mestská polícia Poprad eviduje v problematike pitia alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v prevádzkach reštauračného a pohostinského charakteru výrazné zlepšenie, ale aj vzhľadom k zisteným okolnostiam bude mestská polícia aj naďalej pokračovať v podobných preventívno – bezpečnostných akciách,“ poznamenal vtedy Šipula.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona