HK Poprad príde o tri body a nemôže vykonávať prestupy

NETKY.SK • 28 Január 2016, 13:40 • 2 min
HK Poprad príde o tri body a nemôže vykonávať prestupy

POPRAD - Kauza udelenia licencie HK Poprad pre účinkovanie v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži Tipsport ligy 2015/2016 má svoje pokračovanie. Disciplinárny senát Pro-Hokeja vo štvrtok predpoludním rozhodol v dvoch záležitostiach týkajúcich sa tímu HK Poprad a za oba prípady mužstvo spod Tatier ponesie následky.

slovakia

left justify in out

Prvým podnetom, ktorým sa DS riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zaoberal, bol údajný neoprávnený štart hráčov "kamzíkov". "Napriek platným zmluvám dotknutých hráčov od 1. januára prišlo k porušeniu pravidiel, Ľuboš Bartečko totiž nastúpil 10. januára proti Trenčínu bez zaregistrovanej platnej zmluvy. Za registráciu podľa pravidiel zodpovedá klub, preto sankciu dostáva klub. HK Poprad teda po skončení základnej časti príde o tri body," informoval agentúru SITA riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner. 


Vedenie Tipsport ligy sa zaoberalo aj podnetom na HK Poprad, podľa ktorého si popradský klub neplnil zmluvné záväzky voči trom svojim bývalým hráčom na základe exekučných konaní a príkazov v čase po udelení licencie. "V tomto prípade sme rozhodli tak, že HK Poprad má zakázané prestupy i hosťovania hráčov aj angažovanie trénerov až do uhradenia zistených záväzkov," informoval Lintner.


Rozhodnutia DS Pro-Hokeja stále nie sú právoplatné. "Rozhodnutia sú u predsedu disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý by ich mal podpísať a až vtedy nadobudnú platnosť. Či ich podpíše, to ja v rukách nemám," dodal Lintner.


Zaujímavosťou je, že podľa nedávneho uznesenia výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bolo všetko v poriadku a HK Poprad neporušil licenčné podmienky, ako to tvrdil Lintner vo svojom podnete z 8. decembra minulého roku. Pochybnosti o oprávnenosti udelenia licencie spolu s finančnými problémami klubu viedli k personálnych zmenám v HK Poprad. V závere uplynulého kalendárneho roka odvolali Tibora Turana z pozície konateľa a výkonného riaditeľa, nahradil ho Peter Žifčák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies