POPRAD/KEŽMAROK: Silná búrka lámala stromy a voda zatopila niekoľko pivníc

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 07:43 • 2 min
POPRAD/KEŽMAROK: Silná búrka lámala stromy a voda zatopila niekoľko pivníc

POPRAD/KEŽMAROK: Silná búrka lámala stromy a voda zatopila niekoľko pivníc

slovakia

left justify in out

img

V noci nadnes zasiahla podtatranskú oblasť silná búrka, ktorá vyvracala stromy a zaplavovala suterény rodinných domov. Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Poprade Maroš Pisarčík pre TASR uviedol, že v noci zasahovali na desiatich miestach.
      „Ešte stále sa pracuje na odstránení nalomeného stromu medzi Vernárom a Hranovnicou a momentálne čerpáme vodu aj zo zaplavených pivníc v Tatranskej Lomnici a Gánovciach,“ priblížil Pisarčík. Medzi Hranovnicou a Vernárom popadalo niekoľko stromov, cesta bola na niekoľko hodín uzavretá. Všetky stromy, okrem spomínaného nalomeného, ktorý ohrozuje vodičov, by už mali byť odstránené. Na niekoľko hodín bola neprejazdná aj cesta medzi Hranovnicou a Spišským Bystrím.
      Zaplavené suterény rodinných domov boli v obciach Kišovce, Švábovce, ale aj v Tatranskej Lomnici a v Šuňave. Na sídlisku Juh v Poprade zaplavilo autá na parkovisku. Momentálne sa situácia v okrese Poprad upokojila.
      V Kežmarskom okrese museli v noci nadnes zasahovať vo Veľkej Lomnici a Žakovciach, kde starostka vyhlásila aj 3. stupeň povodňovej aktivity a v Spišskej Belej, kde vytopilo liehovar a voda ohrozila aj rodinný dom. Vo všetkých prípadoch išlo podľa operačného dôstojníka Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Romana Hovaňáka o zatopenie suterénov rodinných domov.
      Problémy robí aj Ľubický potok v Kežmarku, ktorý zatopil niekoľko rodinných domov v mestskej časti Trhovište. Hasiči tam doposiaľ nezasahovali, pretože najprv musí voda opadnúť. Potok sa nevybrežil a nebola nutná ani evakuácia ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona