Popradčania stále trénujú bez zmlúv, Turan: "Situáciu riešime"

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:19 • 2 min
Popradčania stále trénujú bez zmlúv, Turan: "Situáciu riešime"

Popradčania stále trénujú bez zmlúv, Turan: "Situáciu riešime"

slovakia

left justify in out

img

 Situácia v klube HK Poprad nie je jasná ani na začiatku augusta, pretože všetci hokejisti vrátane realizačného tímu trénujú na dobrovoľnej báze. Podľa slov výkonného riaditeľa klubu Tibora Turana sú však pripravené niektoré zmluvy na podpis a klub rokuje s ďalšími hráčmi. 
      "Máme pripravené nejaké zmluvy na podpis, takže čo sa týka hokejového klubu, tak vyvíjame aktivity na to, aby sme našli finančné zdroje. Je predčasné hovoriť o tom ako to dopadne, no prísľuby pribúdajú a dúfam, že každým dňom sa to bude zlepšovať," uviedol Turan a pokračoval: "Je dovolenkové obdobie, takže stále niekto na niekoho čaká. V prvom rade sme teraz museli riešiť spojazdnenie štadióna, keďže chceme odohrať prípravné zápasy. Nefungovalo tu skoro nič, či už kocka, turnikety a podobne."
      Napriek všetkým prekážkam začali "kamzíci" s tréningom na ľade. "Zvolal som hráčov, dohodli sme sa s trénermi Jozefom Škrakom a Martinom Klempom, ktorí by mali viesť tím v novej sezóne. S tréningom sme začali s tým, že ak vstúpime do súťaže, tak mužstvo by malo byť pripravené. Potom sa nás už nikto nebude pýtať, že prečo mužstvo netrénovalo a prečo nevládze. Momentálne prebiehajú rozhovory s hráčmi. To, čo im môžeme ponúknuť, je v štádiu vývoja," skonštatoval Turan, ktorý tiež prezradil, že v popradskom drese trénujú hráči ako Radoslav Suchý, Marcel Ščerbák, Sabahudin Kovačevič, Jaroslav Špelda, Dávid Buc, Dávid Skokan, Roman Tomas, Peter Klouda, či Richard Rapáč.
      Výkonný riaditeľ klubu má jasno v tom, že na brankárskom poste by rád uvidel dvojicu Marcel Melicherčík a Dušan Sidor ml. "V obrane by sme chceli mať štyroch skúsených obrancov a štyroch mladých. Čo sa týka útoku, tak tri dvojice skúsenejších alebo kvalitnejších hráčov, k nim pridať mladých a štvrtú päťku chceme urobiť z našich mladých hráčov, ktorí takúto príležitosť ako tento rok, myslím, dlho nebudú mať," zamyslel sa Turan.
      Príprava na ľade začala v Poprade už minulý týždeň a hráči k piatku 3. augusta ukončili druhý mikrocyklus. "Zatiaľ trénujú hráči z minulosezónneho kádra, pričom k nim pribudli nejakí noví, predovšetkým domáci juniori. Pracujeme s hráčmi, ktorí sú k dispozícii a dúfam, že v priebehu pár dní sa situácia ohľadom hráčskeho kádra vyrieši. Verím, že budeme vedieť, kto tu v novej sezóne bude hrať," zaželal si tréner Jozef Škrak, ktorý mal v piatok k dispozícii sedemnásť hráčov.
      Popradčania odohrajú počas hernej prípravy deväť zápasov, vrátane Tatranského pohára (23.-25. augusta), kde sa okrem domácich predstavia i hokejisti HC Košice (25. augusta o 18.00), Dukly Trenčín a slovenskej dvadsiatky. "Zatiaľ neviem, v akom zložení absolvujeme prípravné duely. Bude to jasné, až keď budú podpísané zmluvy s hráčmi. Prípravných zápasov máme naplánovaných dosť, už v utorok hráme s Donbassom Doneck, v piatok cestujeme do Banskej Bystrice, potom zápas s Martinom, Tatranský pohár, následne na to cestujeme do Rumunska, kde absolvujeme turnaj a nakoniec zápas s Košicami. Tých zápasov je dosť a ja verím, že postačia na to, aby sme sa dobre pripravili na sezónu," povedal po piatkovom tréningu Škrak, ktorý si myslí, že ak sa podarí udržať hráčov, ktorí momentálne v Poprade trénujú, tak by dokázali poskladať konkurencie schopné družstvo.
      
      Program prípravných zápasov:
      7. augusta: HK Poprad – HC Donbass Doneck (Ukr./KHL)
      10. augusta: B. Bystrica – HK Poprad
      14. augusta: HK Poprad - Martin
      17. augusta: HK Poprad - Spišská Nová Ves
      Tatranský pohár (Poprad):
      23. augusta: HK Poprad – Dukla Trenčín
      24. augusta: HK Poprad - SR 20
      25. augusta: HK Poprad – HC Košice
      31. augusta - 2. septembra: herné sústredenie v Rumunsku
      7. septembra: Spišská Nová Ves – HK Poprad
      11. septembra: HK Poprad - HC Košice (17.00)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona