Popradčania odštartovali letnú prípravu aj s navrátilcom Krotákom

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 13:17 • 2 min
Popradčania odštartovali letnú prípravu aj s navrátilcom Krotákom

POPRAD - Zatiaľ s necelou dvadsiatkou hráčov odštartoval v pondelok letnú prípravu aj druhý extraligový hokejový klub z Východu HK Poprad.

slovakia

left justify in out

Tréner Milan Jančuška, ktorý prišiel k mužstvu počas rozbehnutej uplynulej sezóny a postúpil s ním do štvrťfinále play off, privítal medzi nimi aj nových hráčov Tomáša Sýkoru zo Žiliny, Lukáša Paukovčeka z Liptovského Mikuláša a Arneho Krotáka, ktorý sa do mužstva vrátil po ročnom angažmáne z francúzskeho druholigového tímu Nice Côte d'Azur Hockey.

Tréner Jančuška mal na úvodnom ostrom tréningu k dispozícii 16 hráčov. Radoslav Suchý, Ľubomír Vaic a Štefan Fabian sa v pondelok síce na štadióne ukázali a po dohode budú trénovať individuálne.

"Niektorí hráči sa dnes ešte nemohli do prípravy zapojiť, potrebovali si doriešiť ešte nejaké záležitosti. Káder budeme riešiť a formovať tak, aby sme sa v tomto prípravnom období mohli začať pripravovať čo najskôr kompletní," povedal Jančuška.

Celú letnú prípravu absolvujú Popradčania v domácich podmienkach, kde podľa Jančuškových slov majú ideálne podmienky, vrátane Vysokých Tatier. "Navyše na zimnom štadióne je teraz položená palubovka, takže keby aj vonku bolo zlé počasie, prípravu nám to nenaruší," konštatoval tréner "kamzíkov".

Od novej sezóny sa v tíme pod Tatrami predstaví i výrazná postava popradského hokeja Arne Kroták, ktorý v poslednej sezóne legionárčil vo Francúzsku. "Vrátil som sa do starého známeho prostredia a nič sa nezmenilo. Kolektív je ešte mladší než bol, ale nie je to tým, že by tí chlapci boli mladí, ale ja už som asi veľmi starý. Podľa mňa to tak aj vyzeralo na prvom tréningu, že som mal čo robiť, aby som stíhal. Mesiac som však oddychoval, potreboval som to a verím, že sa to bude zlepšovať a tréneri budú so mnou spokojní," uviedol navrátilec do popradskej zostavy Kroták. 

Ten bude pravdepodobne najstarším, ale i najskúsenejším hráčom Popradčanov. "Nejde o to, že som líder, ale pripadám si ako ich otec. Myslím si, že niektorí hráči, keď som začínal v A-mužstve, ešte neboli ani na svete. Je to zaujímavé a mňa to veľmi teší, že v 41-rokoch môžem byť súčasťou extraligového mužstva i preto som sa vrátil," zamyslel sa Kroták.

Prípravu odštartovali hneď naplno, od prvého dňa budú hráči zaberať v tréningoch dvojfázovo. "Od začiatku ideme do objemu, vytrvalosti a sily, všetko to budeme kombinovať s komplexným fyzickým zaťažením. K slovu sa dostanú aj kolieskové korčule, bicykle, spolupracovať budeme s fitnes trénerom. Prvé štyri týždne ideme do veľkého objemu. V druhej časti tejto fázy prejdeme na dynamiku, rýchlosť, výbušnosť, obratnosť a koordináciu," dodal Jančuška.

Letná zaberačka potrvá do 30. júna, celkom to pre hráčov znamená sedem týždňov tvrdej roboty. "Potom prídu na rad dva týždne dovoleniek a po nich začneme najskôr znova na suchu a na ľad by sme mali vykorčuľovať 22. júla. To ale len v tom prípade, ak sa sezóna začne na začiatku septembra, v prípade jej posunu na neskorší termín, aj my prispôsobíme začiatok prípravy na ľade," uzavrel kouč.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona