Poprad zdolal Martin 4:2 v 3. kole extraligy

NETKY.SK • 21 September 2013, 07:31 • 2 min
Poprad zdolal Martin 4:2 v 3. kole extraligy

POPRAD - Prvú tretinu zápasu začali lepšie hostia z Martina, ktorí sa viac tlačili pred bránku Popradu. Vyústením niekoľkých dobrých príležitostí bol únik kapitána Berana zakončený rutinným blafákom – 0:1.

slovakia

left justify in out

Tréner kamzíkov Jančuška svojich zverencov burcoval celú tretinu, no aj napriek zlepšenému pohybu a početným presilovkám v prvom dejstve vyrovnať nedokázali.

V Poprade sa hral otvorený útočný hokej, ani jedno z mužstiev sa nechcelo zmieriť s priebežným výsledkom. Popradu vyšiel aj vstup do záverečnej časti hry. Presilovku 4 na 3 pretavil domácich kapitán Kroták, ktorý oklamal obranu súpera aj bezmocného Šúreka – 3:1. Poprad si pripísal po víťazstve nad Martinom prvé body v sezóne.

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: "Začali sme veľmi zle, prvá tretina bola z našej strany bez pohybu, aktivity a dohrávania osobných súbojov, za čo zákonite prišiel trest v podobe gólu Martina. Cez prestávku bolo v kabíne horúco. Dôležitý bol náš prvý gól, po ňom sme zvýšili pohyb a agresivitu, vypracovali sme si ďalšie šance. Som rád, že sme to zlomili. Martin nám nič nedaroval, z pohľadu bilancie oboch mužstiev šlo o dôležitý zápas. My ešte máme čo zlepšovať, liga iba začína."

Skalica zdolala Trenčín 6:1
Domáci nastúpili s odhodlaním odčiniť prehru z predchádzajúceho kola. Začali aktívnejšie, dostávali sa pred bránku súpera a v 6. minúte sa uvoľnil Kutálek, posunul puk Jankovičovi a ten vyškolil Lašáka a bolo 1:0. Prišli však dve presilové hry súpera, no Trenčania si síce vytvorili tlak, no ich snaha bola bez výrazného streleckého efektu. 

Na začiatku druhej tretiny mali hostia z Trenčína výhodu presilovej hry, no ukázali, že táto činnosť nie je ich silnou stránkou. V tretej tretine začal Trenčín aktívnejšie v snahe dostať sa do zápasu, no nedokázal si vypracovať gólové šance. Desať minút pred koncom tretiny mali Trenčania výhodu presilovej hry, no experimentovali, odvolali brankára, čo im nevyšlo a Kutálek do prázdnej bránky zvýšil. Keď vzápätí pridal ďalší gól Lažo o zápase bolo rozhodnuté.

Josef Turek, tréner Skalice: "Chcem pochváliť chlapcov, mali sme šťastie vychádzalo nám všetko, na čo sme siahli. Vedeli sme, že Trenčín má v mužstve silné individuality a zarazil nás gól do šatne. Rozhodujúce však bolo, keď sme dali na 4:1, to už som vedel, že zápas nám nemôže ujsť, i keď Trenčín búšil každé striedanie. Treba pochváliť celý tím a som rád, že sme odčinili stredajší zápas."

Košice zdolali Nitru 2:1
Košičania začali domácu premiéru úvodným tlakom, ale Nagy mieril iba do brankára. Potom prevzali iniciatívu hostia a častejšie ohrozovali košickú bránku. Od 13. minúty hrali hostia presilovku 5:3 a tú využili. 

Od 32. minúty hrali domáci presilovku 5:3, ale v nej nič nevymysleli. Diváci vyjadrili svoju nespokojnosť najmä pri nevyužitej šanci Spilára, ktorý zblízka do odkrytej časti nedal. Gól si priaznivci domáceho tímu zakričali až v 36. minúte, keď obrane hostí ušla dvojica Bicek, Sojčík a druhý menovaný do prázdnej bránky vyrovnal. 

Do záverečného dejstva nastúpili domáci bojovnejšie naladení, zvýšili dôraz v osobných súbojoch a v útoku sa častejšie pokúšali o streľbu. V 46. domáci Hrnka zblízka nedal a po ňom v koncovke neuspel ani Matis. Keďže Nitrania už nedokázali skórovať ani po odvolaní brankára v poslednej minúte, na stave sa už nič nezmenilo.

Anton Tomko, tréner Košíc: "Mali sme slabší vstup do zápasu, najmä v úvodnej tretine nás Nitra herne prevýšila. Jej hráči boli nielen v strednom ale aj v našom obrannom pásme oveľa aktívnejší. Potom sme zlepšili pohyb a dostávali sa do šancí, čoho výsledkom bol náš vyrovnávajúci gól. V záverečnej tretine už išlo o to, že kto dá gól, ten vyhrá. Boli sme to my. Väčšou túžbou po víťazstve sme ho druhým gólom strhli na svoju stranu."

Banská Bystrica zdolala Zvolen
Bystričanom by premiérové víťazstvo v tejto sezóne chutilo v pohronskom derby so Zvolenom oveľa viac ako vo všednom zápase. Streleckú labilnosť po vypracovaných kombináciách a šanciach Podkonického, Brabenca a opäť Podkonického v závere 1. tretiny konečne vylepšil Mucha v 21. min, keď bombou po buly zužitkoval zvolenskú presilovku. Už sa zdalo, že by sa konto bystrického brankára Kalembu mohlo aj navŕšiť, to by však Zvolenčania museli viac zapnúť na plné obrátky. V 25. min sa im naskytla presilovka trvajúca päť minút, trestuhodne ju premrhali, v 32. min ešte Baláž spálil zblízka takmer nemožné a odvtedy sa viac do hry dostali hostia. 

Veľká radosť vypukla na hosťujúcej strane až v 48. min, rýchlu spoluprácu s Heizerom zakončil presne Kafka a napätie na ľade vzrástlo. Dve minúty pred klaksónom sa hosťom ponúkla presilovka po vylúčení Hertla a Heizer 28 sekúnd pred koncom rozhodol o troch bodoch hostí.

Žilina suverénne porazila Piešťany
Žilinčania pohrozili už po pár sekundách, keď sa po prihrávke Dorniča zastreľoval Kalla. Domáci odpovedali Lušnákom, ktorý sa po Holovičovej prihrávke spoza brány ocitol sám pred Lacom, ale skóre sa nemenilo. Tretí piešťanský útok následne roztočil "kolotoč", ale Holovič, Stupka aj Lušnák mierili iba do Laca. V 10. minúte sa ocitol puk v Tomekovej bránke, keď mu po strele Lešku vypadol puk a Jarab ho dorazil do siete, predtým však bola hra prerušená. Po ďalšej akcii hostí pálil vedľa opäť Kalla a tretinu uzavreli pokusy Haringa a Lušňáka.

V 34. minúte zabudli domáci na osamoteného Vargu, ktorého našiel Buc a žilinský hráč otvoril pomedzi Tomekove betóny skóre – 0:1. Hostia ovládli ľad a zvýšiť skóre mohli Novák aj Dlouhý, v tutovkách však nepochodili.

Miesto tlaku sa dostali do útoku hostia, Dlouhý nahodil puk od modrej čiary a Žilinčania opäť viedli o dva góly – 1:3. Piešťany následne dostali možnosť presilovej hry, odvolali brankára, ale Lušňák zlomil hokejku, Buc prešiel okolo Drgoňa a do prázdnej brány stanovil na konečných 1:4.

Ján Neliba, tréner Žiliny: "Domáci mali začiatok výborný, prehrávali nás, ale nič nevyťažili. My sme hrali trpezlivo a dali sme prvý gól, ktorý bol dôležitý pre vývoj celého stretnutia. Rozhodujúcim prvkom zápasu bol brankár Marek Laco, ktorý nás niekoľkokrát výrazne podržal."

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 22. Jabrocký, 27. Lapšanský, 42. Kroták, 57. Lapšanský - 10. Beran, 59. Novotný. Rozhodovali: Lauff –Jobbágy, Smerek, vylúčení: 8:12, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 820 divákov.

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Góly: 6. Jankovič, 17. Školiak, 19. Mráz, 37. Obdržálek, 53. Kutálek, 56. Lažo - 20. Lintner. Rozhodovali: Baluška, Stano - Holienka, Šefčík, vylúčení: 8:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 1385 divákov.

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 21. Mucha - 48. Kafka, 60. Heizer

HC Košice - HK Nitra 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 36. Sojčík, 45. Pašek - 14. Rais. Rozhodovali: Lokšík - Bednár, Snášel, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4025 divákov.

ŠHK 37 Piešťany – MšHK Žilina 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Góly: 54. Holovič - 34. Varga, 51. Buc, 56. Dlouhy, 59. Buc. Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Výleta, vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: J. Ručkay (ŠHK) 10 min za nešp. správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:1, 1251 divákov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies