Poprad rešpektuje silu Zvolena, ale chce postúpiť

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:22 • 2 min
Poprad rešpektuje silu Zvolena, ale chce postúpiť

ZVOLEN - Rovnako ako pred rokom aj v sezóne 2015/2016 si vo štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport ligy zmerajú sily hokejisti Zvolena a Popradu. V minulom ročníku to bola veľká dráma, ktorá vyústila do siedmeho duelu a v ňom si "kamzíci" zabezpečili prienik do semifinále až v samostatných nájazdoch. Všetkých sedem stretnutí týchto súperov vo vyraďovacej časti v predchádzajúcej sezóne bolo vyrovnaných, iba raz bol rozdiel viac ako jednogólový.

slovakia

left justify in out

Predtým sa Zvolen a Poprad stretli vo vyraďovacej časti štyrikrát a zakaždým bol úspešnejší tím spod Pustého hradu. Trend vyrovnanosti výsledkov vzájomných duelov z predchádzajúceho play-off pokračoval aj v základnej časti tohto ročníka, obe mužstvá si pripísali iba jeden viac ako jednogólový triumf.

 

Hokejisti Zvolena sa na vyraďovaciu časť naladili víťazstvom nad rivalom z Banskej Bystrice v nedeľňajšom záverečnom 54. kole dlhodobej súťaže. "Chlapci podali v poslednom zápase proti Banskej Bystrici veľmi dobrý výkon, čo je dobrým znamením pred play-off," povedal hlavný tréner HKM Josef Turek. Skúseného útočníka Pavla Brendla tiež potešil triumf nad konkurentom. "Som rád, že sa nám podarilo v derniére základnej časti rozhodnúť v predĺžení. Je to dobrý signál pred vyraďovacou fázou súťaže. Musíme sa teraz dobre pripraviť na Poprad,“ poznamenal.

 

Popradčanov síce od štvrťfinálového súpera delilo po základnej časti až 21 bodov, no "kamzíci" isto budú chcieť zopakovať svoj postup cez Zvolen spred roka. "Každý súper je zdolateľný. Zvolen nepovažujem za nejakého neporaziteľného protivníka, aj keď rešpektujem jeho veľkú silu. Pre nás bude teraz dôležité nabrať psychickú pohodu, ktorá by nám umožnila zabojovať u súpera aspoň o jedno víťazstvo. Ideálne by bolo samozrejme uspieť v oboch. Recept je vždy univerzálny - streliť viac gólov ako súper. V play-off rozhoduje vždy hra zozadu a určite sa budeme snažiť hrať veľmi zodpovedne," povedal popradský obranca Štefan Fabian pre hokej.sk.

 

Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 13. a 14. marca v Zvolene, ďalšie dve 17. a 18. marca v Poprade. Prípadný piaty súboj uvidia fanúšikovia pod Pustým hradom 20. marca, následne 22. marca popradské publikum. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 24. marca v Zvolene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies