Poprad prehral u obhajcu trofeje v Ufe 5:6, Nagy 2+1, Bartečkov 7. gól

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:52 • 2 min
Poprad prehral u obhajcu trofeje v Ufe 5:6, Nagy 2+1, Bartečkov 7. gól

Poprad prehral u obhajcu trofeje v Ufe 5:6, Nagy 2+1, Bartečkov 7. gól

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Lev Poprad prehrali po sympatickom výkone v utorok v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade obhajcu trofeje Salavat Julajev Ufa 5:6. V drese hostí, ktorí po dvoch tretinách viedli 3:2, zaznamenal Ladislav Nagy dva góly a jednu asistenciu, Ľubomír Bartečko si pripísal siedmy presný zásah v sezóne. Hokejisti tímu Salavat Ufa využili tri presilové hry, hostia spod Tatier jednu.

Salavat Julajev Ufa - Lev Poprad 6:5 (0:1, 2:2, 4:2)
Góly: 21. Zinoviev, 34. Svitov, 41. Saprykin, 50. a 51. Radulov, 56. Kozlov - 11. MIKÚŠ (MIHÁLIK), 27. BARTEČKO, 31. NAGY, 43. Nedorost (NAGY), 47. NAGY. Rozhodcovia: Buturlin, Šemjakin - Kislov, Nazarov, vylúčenia: 4:7, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 7950 divákov.
Zostavy:
Salavat Ufa: Kolesnik - Blaťák, Kutejkin, Aťjušov, Proškin, Kondratev, Tverdovskij - Zinoviev, Radulov, Grigorenko - Saprykin, Kozlov, Sušinskij - Klepiš, Svitov, Mirnov - Koľcov, Šťastlivyj, Nilsson. 
Lev Poprad: Laco - Mezei, Pilař, Sigalet, Hunkes, Lewis, Mihálik, Jank - Nagy, Nedorost, Bartečko - Chabada, Netík, Huna - Balán, Mikúš, Špirko - Kristek, Lundberg, Fabricius - Sekáč.

Úradujúci víťaz KHL začal aktívne, ale z úvodného tlaku vyťažili aj vďaka brankárovi Lacovi len sľubné šance Radulova a Kozlova. Hostia prežili aj prvé oslabenie a následne udreli. Na modrej čiare sa k puku predral Mikúš a jeho strela švihom preletela medzi betóny Kolesnika - 0:1. Domáci sa vrátili do hry krátko po zmene strán, keď hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie po faule Mezeia na Radulova. Úspešným exekútorom bol Zinoviev - 1:1. Podtatranci však už o necelých šesť minút opäť viedli. Bartečko sa dostal k vlastnej odrazenej strele od zadného mantinelu a z uhla skóroval do odkrytej bránky - 1:2. Po polhodine hry nevyužili hostia nájazd troch na jedného, ale vzápätí skórovali v presilovej hre. Nagy z ľavého kruhu poslal puk do šibenice, keď Kolesnikovi umne tienil Nedorost - 1:3. Ešte v druhej tretine sa domáci dotiahli na rozdiel jedného gólu, keď Svitov pálil pod brvno strelou bez prípravy po časovanej krížnej prihrávke od Proškina. Laco mal veľa práce, ale do záverečnej časti hry išli hostia s náskokom. Ten však opäť v úvode poslednej tretiny zmazal Saprykin, ktorý po peknej akcii Kozlova so Sušinským skóroval do prázdnej bránky - 3:3. Slovenský tím však opäť rýchlo reagoval. Nagy zaviezol puk za bránku Kolesnika a jeho spätnú prihrávku poslal Nedorost do siete - 3:4. Keď v 47. minúte Nagy vystihol rozohrávku domácej obrany a zoči-voči Kolesnikovi nezaváhal, zdalo sa, že hostia sú na ceste za treťou výhrou v sérii. Lenže v 50. minúte sa "Levom" nepodarilo vyhodiť, Kutejkin zachytil puk na modrej a Zinoviev s Radulovom sa pohrali s osamoteným Lacom - 4:5. Už o minútu využili domáci opäť presilovú hru, keď Radulov namieril presne strelou švihom a vyrovnal na 5:5. Ufa vygradovala záver a v 56. minúte Kozlov po dlhom "zámku" zamiešal s pukom a Laco si hokejkou zrazil gumený projektil do bránky - 6:5.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona