Poprad ponúka klubu Donbass Doneck hokejový štadión na prenájom

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:36 • 2 min
Poprad ponúka klubu Donbass Doneck hokejový štadión na prenájom

POPRAD – Mesto Poprad ponúka hokejovému klubu Donbass Doneck na prenájom miestny hokejový štadión. Poslancov i médiá dnes na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Popradu Anton Danko.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že je našou povinnosťou pre situáciu na Ukrajine podať pomocnú ruku, keďže sme hokejovým mestom, podobne ako Doneck. Vieme, že rokovania už prebehli s Bratislavou a Minskom, šéf Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dmitry Kurbatov už vie o našej ponuke," uviedol Danko.

 

Dnes odíde oficiálna ponuka mailom, primátor predpokladá, že sa do týždňa ozvú. V Poprade by tak ukrajinský hokejový klub mohol odohrať celú sezónu. "Na rozdiel od Bratislavy a Minska, kde sú domáce kluby, KHL, tu, v Poprade, by mala domácu atmosféru a štadión by bol vypredaný celú sezónu," dodal Danko s tým, že teraz by sa už mesto nezapojilo do žiadneho financovania klubu, išlo by len o prenájom štadióna.

 

"Obraciam sa na Vás s ponukou, ako preklenúť neľahkú situáciu, ktorá vznikla na Ukrajine. V snahe pomôcť udržať a zachovať tím Donbass Doneck v jednej z najlepších súťaží sveta Vám ponúkam možnosť v sezóne 2014/15 vytvoriť tomuto klubu domáce prostredie v našom meste. Sme pripravení poskytnúť klubu Donbass Doneck Zimný štadión mesta Poprad do prenájmu na celú sezónu za symbolické jedno euro plus cenu za energie," uvádza sa v maile, ktorú primátor Popradu Anton Danko adresoval novému riaditeľovi KHL Kurbatovovi.

 

Primátor predpokladá, že hokejový stánok by sa mohol prenajať za symbolickú cenu jedno euro bez energií. "Určite by to prospelo cestovnému ruchu, letisku. Myslím, že všetci by to uvítali, najmä diváci, že by sa to hralo v Poprade," uzavrel Danko. V Poprade sa už hrala KHL v sezóne 2011/2012, kedy tu mal svoj domovský stánok Lev Poprad. Tento projekt však po jednom roku skrachoval a klub sa presťahoval do Prahy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona