Ozimák sa nebojí popradskej výzvy, mäkký byť nemôže

NETKY.SK • 7 November 2016, 16:04 • 2 min
Ozimák sa nebojí popradskej výzvy, mäkký byť nemôže

POPRAD - Trénerom hokejistov Popradu sa stal Marcel Ozimák (43), ktorý vo funkcii vystriedal Čecha Petra Jonáka. S novým kormidelníkom a jeho asistentom Františkom Štolcom ml. sa dohodli do konca aktuálnej tipsportligovej sezóny. Pod Tatrami až dosiaľ riešili nevyhovujúce výsledky odchodmi a príchodmi hráčov za pochodu. Popradčania získali z 18 zápasov iba 16 bodov a v tabuľke najvyššej súťaže boli pred reprezentačnou pauzou so skóre 37:59 na poslednom 10. mieste.

slovakia

left justify in out

"Výsledky neboli adekvátne, preto sme trénera hľadali už dlhší čas. Najskôr sme urobili zmeny v kádri, ale nemalo to správny efekt. Preto prišli na rad tréneri, upieklo sa to v priebehu jedného-dvoch dní, kandidátov sme mali viacero. Naša vízia v správnej rade bola tá, že chceme progresívneho slovenského trénera so skúsenosťami. Pán Ozimák má za sebou tri roky v Jekaterinburgu a dokopy päť rokov v Rusku. Najmä sme chceli trénera, ktorý prinesie niečo nové a posunie nás vyššie. Cieľom je jednoznačne účasť v play-off. Tiež sme chceli zapracovať človeka z Popradu, čo sa nám podarilo, lebo nový tréner sa pozná s pánom Štolcom, ktorý je z domácich zdrojov. Padlo nám to vhod, chceme podporovať domácich šikovných trénerov," ozrejmil pre agentúru SITA Ľudovít Jurínyi, výkonný riaditeľ HK Poprad. 

Nasleduje pár názorov, ktoré prezentoval nový popradský tréner Marcel Ozimák na pondelkovom stretnutí s novinármi.


Prečo je Poprad posledný?
"Nebudem pátrať potom, čo tu bolo doteraz a prečo to tak je. Ani ma to nezaujíma. Včera bolo včera a dnes je to už niečo iné. Máme mužstvo a ideme s ním robiť. Až po prvých zápasoch vám budem vedieť povedať viac. Pozeral som si zápasy a videorozbory trénerov s hráčmi, ale z toho je to ťažké vidieť. V televízii je to iné ako aj v realite. Budeme pracovať." 

 

Prečo vzal angažmán pri poslednom tíme? 
"Nemám čo stratiť, ja sa toho vôbec nebojím. V živote nemám rád istoty, ale šance. A viesť popradské mužstvo je pre mňa výzva. Chcem pomôcť ľuďom, ktorí ma oslovili. Verím, že so súčasnou situáciou sa bude dať niečo robiť. Keď prídete do mužstva, ktoré je navrchu, to je ľahké. Môže prísť hocikto, mužstvo bude hrať, je nejako nastavené, výsledky prídu. Prísť do posledného tímu, to asi málokto spraví, ale my sme to urobili, nebojíme sa. Verím, že sa s mužstvom dostaneme tam, kde sa to v Poprade očakáva."
 

Čo so súčasným kádrom?
"Podľa mňa káder nie je zlý. Myslím si, že maximálne malinké zmeny môžu nastať, čiže vhodné doplnenie, ale je ešte priskoro o tom hovoriť. Chcem dať všetkým hráčom šancu a všetkých vidieť. Niekedy je to tak, že aj slabší hráč, ktorý dodržiava systém a je disciplinovaný, je pre mužstvo potrebnejší ako hviezda, ktorá príde a robí si, čo chce. O tom to je. Ak sa niekto nepodriadi, rozlúčime sa s ním. Taký je hokejový život. Takto to chodí v tejto brandži. V hokeji nemôžete byť dosť mäkký. Musím byť aj bič aj med, čiže aj tak, aj tak." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona