Poprad bez vytúženej medaily, Kroták zostáva v tíme

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 11:34 • 2 min
Poprad bez vytúženej medaily, Kroták zostáva v tíme

POPRAD - Hokejisti HK Poprad túžili v sezóne 2014/2015 po zisku extraligového kovu, no po piatom semifinále v Steel aréne sa s ňou chtiac-nechtiac museli rozlúčiť a uspokojiť sa s výsledným 4. miestom.

slovakia

left justify in out

"Po prehratom zápase sa sezóna ťažko hodnotí pozitívne. Myslím si, že neskôr si možno uvedomíme, že to bolo celkom fajn. V Poprade nebola dávno medaila a v kútiku duše sme túžili po niečom viac," uviedol brankár Matúš Kostúr, ktorý spoločne so spoluhráčmi po druhej tretine ešte veril v predĺženie sezóny: "Je to sklamanie, pretože v druhej tretine nás Košice síce prestrieľali, ale nemali tam žiadnu vyloženú šancu, keďže sme ich nepúšťali do priestoru pred bránkou. Čo vystrelili som videl a ak som aj niečo vyrazil pred seba, tak chalani mi pomáhali. Presne to sa nám nepodarilo v tretej tretine. Košičania sú korčuliarsky dobrí na puku a keď im dáte trošku šancu, tak je z toho obrovská príležitosť."

 

Druhýkrát v sérii išli hráči spod Tatier do tretej tretiny s dvojgólovým náskokom, no neudržali ho a zápas napokon prehrali o gól. "Je to smola, chceli sme ísť domov a odohrať ešte aspoň jeden zápas, no nejako sa nám to nepodarilo. Na druhej strane si myslím, že ak zhodnotím celú sériu, či sezónu, tak osobne musím povedať za všetkých hráčov, že som na nich hrdý. Máme mladé mužstvo a klobúk dole ako zvládlo série proti Zvolenu a Košiciam. Chcenie tam bolo, chýbala však skúsenosť, no chalani ich týmto nazbierali. Sezóna sa pre nás končí, ale už sa začína príprava na ďalšiu a ja sa na ňu teším už teraz," zamyslel sa Ľuboš Bartečko.

 

Smútok po prehratom zápase bolo badať aj na kapitánovi Arne Krotákovi, ktorý v 17. minúte zužitkoval prihrávku Matúša Matisa a zvýšil na 2:0 pre Poprad. Po stretnutí však športovo pogratuloval Košiciam k postupu do finále. "Trošku prevláda smútok, ale chcem sa všetkým spoluhráčom poďakovať za vynikajúcu sezónu. Rovnako ako v základnej časti i v play off sme hrali na hranici svojich možností. V zápasoch s Košicami nám niečo chýbalo, prehrali sme 1:4 a takto to musíme brať. Majú kompaktné mužstvo a zvládli záver prvého i tohto stretnutia lepšie ako my," uznal silu súpera Kroták a k svojmu pôsobeniu v nasledujúcej sezóne dodal: "Hokej ma baví, teraz si však trošku oddýchnem a budem sa venovať iným veciam. Určite však pôjdem do ďalšej sezóny."

 

Popradčanom s výnimkou štvrtého semifinále v každom zápase dochádzal v záverečnej tretine "dych" a pohybovo mal navrch ich súper z Košíc. "Proti Zvolenu sme hrali na sedem zápasov a my nemáme široký káder ako Košice. Tým pádom sa hrá ťažko na piatich obrancov a dve päťky. Ku koncu duelu to potom vidno," konštatoval Kostúr. Napriek týmto negatívam videl sezónu predovšetkým v pozitívnom svetle Bartečko: "Videl som veľmi veľa pozitív, osobne som hral s hráčmi, o ktorých som nevedel, kto sú, čo sú a nakoniec som s nimi odohral záver sezóny. Sú to hráči ako Paukovček, Gríger, či Kurali. Ak na sebe budú pracovať ako doteraz, tak títo mladí hráči majú pred sebou veľkú budúcnosť."

 

Popradčanom chýbali útočníci Matúš Paločko, Tomáš Sýkora a český obranca Jaroslav Kasík. Ďalší zranený obranca Štefan Fabian však nastúpil na piaty duel v Steel aréne s poraneným členkom a napriek obrovskej bojovnosti bol pri dvoch góloch súpera. "Štefan je u mňa hrdina tým, že vôbec nastúpil na tento duel proti Košiciam, ktoré sú korčuliarske a s takým zranením aké mal. Veľmi si ho vážim, že nastúpil. Možno bol pri góloch súpera, ale určite mu nikdy nič nebudem vyčítať," povedal na adresu popradského obrancu Kostúr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies