Popová kráľovná Madonna predstavila svoj film o kráľovskej láske

NETKY.SK • 2 September 2011, 13:53 • 2 min
Popová kráľovná Madonna predstavila svoj film o kráľovskej láske

Popová kráľovná Madonna predstavila svoj film o kráľovskej láske

slovakia

left justify in out

img

Popová kráľovná Madonna sa dnes predstavila ako režisérka na 68. ročníku Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v Benátkach, kde mimo súťažnej prehliadky uviedli jej druhý film W.E. - príbeh lásky Wallis Simpsonovej a anglického kráľa Eduarda VIII.
      "Film reflektuje môj pohľad na vec," povedala Madonna o ľúbostnej dráme ženy, kvôli ktorej sa kráľ vzdal trónu. Speváčka dodala, že si robila dôkladné rešerše a scenár písala niekoľko rokov, ale nechcela vytvoriť historicky verný životopisný film.
      Do filmu vsadila Madonna súčasnú postavu - menovkyňu Wallis, ktorá sa v retrospektíve vracia do čias lásky "predchodkyne" a cez príbeh minulosti realizuje svoju emancipáciu.
      Madonna na otázku, či by sa dokázala kvôli láske k mužovi alebo žene vzdať trónu, odpovedala: "Myslím si, že by som mohla mať oboje." Po krátkej odmlke so sebavedomým úsmevom dodala, že "aj všetky tri" veci.
      Publikum prijalo film W.E. priateľsky - na veľkú radosť speváčky. Madonnin prvý film Špina a múdrosť (Filth And Wisdom) z roku 2008 nemal v kinách úspech a kritici ho vysmiali. Či jej novú drámu - miestami veľmi skĺznutú do klišé - stihne rovnaký osud, to sa ešte ukáže.
      V rámci súťaže bol dnes uvedený nový film Carnage režiséra Romana Polanského, umelec však do Benátok osobne neprišiel. Na festivale sú hosťami len herci Kate Winsletová, Christoph Waltz a John C. Reilly.
      Polanski (78) už vlani nezavítal na festival Berlinale, kde uviedli jeho film Muž v tieni (The Ghost Writer). Režisér bol vtedy v domácom väzení vo Švajčiarsku. Zadržali ho na základe žiadosti USA, kde režiséra uznali vinným zo sexu s neplnoletým dievčaťom ešte v roku 1977.
      Film Carnage (Boh Masakra) je prvým dielom, ktoré režisér nakrútil po domácom väzení. Francúzsko-nemecko-poľsko-španielska koprodukcia vychádza z rovnomennej divadelnej hry francúzskej dramatičky Yasminy Reza. Ide o príbeh dvoch manželských párov, ktorých synovia sa pohádali. Obe strany najprv chcú spor riešiť pokojne, ale situácia sa čoraz väčšmi vyhrocuje.
      Hru Boh masakra uviedli vo svetovej premiére v roku 2006 vo švajčiarskom Zürichu. Polanskému inscenácia učarovala pri francúzskej premiére a hneď sa skontaktoval s dramatičkou, aby sa zaujímal o možnosť sfilmovať tento príbeh.
      Filmový festival sa v stredu začal politickou drámou Georgea Clooneyho The Ides of March (Marcové ídy). Hollywoodsky herec sa podieľal na výrobe snímky nielen herecky, ale aj scenáristicky a režisérsky, pričom je aj jedným z producentov filmu.
      Clooneyho film je sondou toho, akú úlohu zohráva zvádzanie v politike. Hollywoodsky lámač sŕdc však vylúčil, že by osobne mal ambície vstúpiť do politiky a bojovať vo voľbách o nejaký post.
      Na MFF v Benátkach - najstaršom filmovom festivale na svete - súťaží 23 filmov. Predsedom poroty je 42-ročný americký režisér Darren Aronofsky, víťazov vyhlásia 10. septembra.

Zdroj: TASR/APA, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies