Popová hviezda Rihanna vyhrala dlhú právnu bitku s Topshopom

NETKY.SK • 22 Január 2015, 17:23 • 2 min
Popová hviezda Rihanna vyhrala dlhú právnu bitku s Topshopom

LONDÝN - Britský odvolací súd potvrdil rozhodnutie Vrchného súdu v prípade sporu barbadoskej speváčky Rihanny a britskej odevnej značky Topshop.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná interpretka zažalovala materskú spoločnosť Topshopu Arcadia za to, že v roku 2012 začala bez povolenia predávať tričká s jej podobizňou. Súd v roku 2013 rozhodol v prospech speváčky, proti čomu sa spoločnosť odvolala. Odvolací súd dnes jej žiadosť o prehodnotenie verdiktu zamietol s vyhlásením, že Topshop porušil práva Rihanny predávaním tovaru bez jej súhlasu.

 

Na spomínanom tričku Topshop použil fotografiu, ktorá bola "veľmi podobná" záberu použitému na obale jedného zo speváčkiných albumov. Právnici speváčky na pojednávaniach v roku 2013 tvrdili, že Topshop oklamal svojich zákazníkov a ohrozil aj speváčkinu povesť. Podľa sudcu Birssa mohla použitá fotografia ovplyvniť "značné množstvo" kupcov, ktorí si mysleli, že podobizeň bola použitá s Rihanniným súhlasom. Podľa súdu to poškodzovalo jej dobré meno a naznačovalo stratu kontroly nad povesťou vo svete módy. Právnici Topshopu však tvrdili, že ide o neospravedlniteľný pokus hviezdy o privlastnenie si práv na fotografiu, ktorá vznikla počas nakrúcania videoklipu v roku 2011 v Severnom Írsku. 

 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name?, S&M, We Found Love, Where Have You Been či Diamonds. Je držiteľkou siedmich cien Grammy, ôsmich American Music Awards, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila vo filmoch Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) s Annie (2014).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies