Popoludní bude vo všetkých pohoriach mierne lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 21 Február 2017, 09:20 • 2 min
Popoludní bude vo všetkých pohoriach mierne lavínové nebezpečenstvo

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo Vysokých Tatrách približne od nadmorskej výšky 1500 metrov nad morom trvá dnes mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. V ostatných slovenských pohoriach je z rána malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň, ktorý sa v priebehu dňa s pribúdajúcimi zrážkami mierne vystupňuje.

slovakia

left justify in out

"Sneh je v teréne rozmiestnený veľmi nerovnomerne a je rôznorodý. V stredných polohách mokrý, vyššie vlhký a v najvyšších polohách prachový. Nebezpečné sú hlavne miesta na záveterných stranách hrebeňov a žľabov v najvyšších polohách pohorí," upozornil TASR Milan Lizuch, službukonajúci Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby. Ochladenie v predchádzajúcich dňoch však podľa neho vo všeobecnosti stabilizovalo snehovú pokrývku.

 

Po jasnom slnečnom dni sa na horách v pondelok (20.2.) podvečer zatiahlo a dnes nad ránom sa objavili aj zrážky. Na horách bolo väčšinou jasno, miestami polojasno, ojedinele zamračené s nízkou oblačnosťou. Oteplilo sa, teploty vzduchu sa pohybovali od mínus piatich do plus dvoch stupňov Celzia. Fúkal prudký, prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou do 17 metrov za sekundu. Nad ránom napadlo od päť do 15 centimetrov nového snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies