Popol z talianskej sopky Etna spôsobil uzatvorenie letiska

NETKY.SK • 3 December 2015, 18:25 • 2 min
Popol z talianskej sopky Etna spôsobil uzatvorenie letiska

RÍM - Talianska sopka Etna vychrlila dnes nadránom do ovzdušia veľký oblak popola, ktorý si vyžiadal prerušenie prevádzky blízkeho letiska Reggio Calabria.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom informuje s odvolaním sa na taliansku tlačovú službu Ansa.


Najnovší výbuch Etny je označovaný za jeden z najsilnejších za posledné desaťročia. Počas noci nadnes vznikla v jej kráteri taktiež lávová fontána dosahujúca výšku jedného kilometra. Na svitaní však bola sopka do značnej miery opäť pokojná.

 

V okolí mesta Messina na severovýchodnom výbežku Sicílie padal dnes popolový dážď. Úrady varovali obzvlášť motocyklistov pred nebezpečenstvami v cestnej premávke.


Lety obsluhujúce terminál Reggio Calabria na priľahlej talianskej pevnine presmerovali na 130 kilometrov vzdialené letisko Lamezia Terme.
Etna je s nadmorskou výškou 3350 metrov najvyššou aktívnou sopkou Európy. Jej posledný väčší výbuch zaznamenali v roku 1992.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies