Popol herca Larryho Hagmana roztrúsia po celom svete

NETKY.SK • 28 November 2012, 08:32 • 2 min
Popol herca Larryho Hagmana roztrúsia po celom svete

Popol herca Larryho Hagmana roztrúsia po celom svete - Celebrity Popol amerického herca Larryho Hagmana, ktorý zomrel v piatok vo veku 81 rokov po komplikáciách spojených s rakovinou hrtana, roztrúsia po celom svete. Stane sa tak však až po tom, čo sa s n

slovakia

left justify in out

imgPopol amerického herca Larryho Hagmana, ktorý zomrel v piatok vo veku 81 rokov po komplikáciách spojených s rakovinou hrtana, roztrúsia po celom svete. Stane sa tak však až po tom, čo sa s ním tento víkend ľudia rozlúčia na ceremóniách v Texase a Kalifornii. "Bude v podstate rozptýlený po celom svete. Jeho syn sa dosť nacestuje, no viem, že tým Larrymu spraví veľkú radosť," povedal hercov agent John Castonia. Ten okrem iného poznamenal, že sa už pripravuje výroba sochy, ktorá by mala stáť v Dallase. Práve seriál Dallas (1978 - 1991) mu totiž priniesol celosvetovú slávu. Hagman v ňom stvárnil hlavu naftárskej rodiny J. R. Ewinga. "Bola by to pekná pocta," povedal Castonia.
   Larry Hagman sa narodil 21. septembra 1931 v texaskom Fort Worth. Jeho otec bol právnikom a mama Mary Martin herečkou. Keď sa rodičia rozviedli, žil so starou mamou v Los Angeles a neskôr s matkou v New Yorku. S herectvom začínal na divadelných doskách, neskôr účinkoval v seriáloch a po množstve epizódnych úloh sa do povedomia verejnosti dostal vďaka sitkomu Dream of Jeannie (1965 - 1970). Sláva prišla v roku 1978, keď sa na obrazovky televízie CBS dostal Dallas. Seriál o bohatej naftárskej rodine Ewingovcov, v ktorom nebola núdza o intrigy, klamstvá, rodinné roztržky, neveru či násilie, získal obrovskú popularitu. Za jeho výkon ho štyri razy nominovali na Zlatý glóbus. 
   Herec mal za sebou divoký život, bral LSD, fajčil marihuanu a s alkoholom začal už ako tínedžer, pričom skončil až v roku 1992, keď mu lekár povedal, že má cirhózu a ak neprestane piť, ostáva mu šesť mesiacov života. O tri roky neskôr mu diagnostikovali rakovinu pečene, takže prestal fajčiť a o mesiac podstúpil transplantáciu. V posledných rokoch svojho života začal verejne bojovať proti cigaretám a propagoval ekologický spôsob života - dokonca nakrútil reklamu, v ktorej ako J. R. Ewing hovorí o tom, že pred naftou uprednostnil solárnu energiu. Po Hagmanovi zostala jeho manželka Maj, ktorú si vzal už v roku 1954.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona