Poplatok za prevod 99 miliónov dolárov v Litecoinoch? 40 centov...

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 14:45 • 2 min
Poplatok za prevod 99 miliónov dolárov v Litecoinoch? 40 centov...

LONDÝN – Minulý týždeň vo štvrtok došlo k obrovskému prevodu Litecoinov, ktoré vyvolali v krypto komunite vášnivé reakcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V štvrtok došlo k transakcii medzi dvoma krypto peňaženkami, v ktorej hodnota bola 100 mliónov dolárov. Identita zúčastnených strán nie je známa.

 

img

 

Správa o tomto prevode sa čoskoro rozšírila v krypto komunite a začala sa objavova aj v mainstreamových médiách. Čo je vlastne také ohromujúce na tomto prevode? Samotný objem finančných prostriedkov po prepočte na fiatové meny síce môže niekomu vyraziť dych, ale vo finančnom svete sa denne robia aj oveľa väčšie transakcie. Zaujímavé sú však iné údaje o tejto transakcii. Trvala totiž iba 2,5 minúty a poplatok činil neuveriteľných 0,40 USD (slovom 40 centov).

 

Podobná transakcia vo fiatových menách by trvala niekoľko dní, musela by byť autorizovaná niekoľkými stranami a poplatky by sa vyšplhali do astronomických výšok.

 

img

Tvorca Litecoinu Charlie Lee

 

Niektorí zástancovia kryptomien, ako sú napríklad Litecoin a XRP od Ripple, tvrdia, že majú potenciál poskytnúť lacnejšiu, rýchlejšiu a spoľahlivejšiu alternatívu k súčasným platobným metódam, najmä pokiaľ ide o medzinárodné transakcie.

 

Litecoin je šiestou najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej kapitalizácie (9,1 miliardy USD) a bola vytvorená v roku 2011 ako rýchlejšia a lacnejšia alternatíva k Bitcoinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies