Poplach vo viedenskom metre! Dvojica sa v arabčine rozprávala o umiestnení bomby v súprave, polícia po nich pátra

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 06:36 • 2 min
Poplach vo viedenskom metre! Dvojica sa v arabčine rozprávala o umiestnení bomby v súprave, polícia po nich pátra

VIEDEŇ - Polícia v hlavnom meste Rakúska rieši prípad z minulého pondelka, keď v tamojšom metre vyvolala poplach dvojica mužov, ktorí sa údajne zhovárali počas jazdy o bombe.

slovakia

left justify in out

Muži viedli rozhovor v arabčine, zhodou okolností však s nimi cestovali turisti ovládajúci tento jazyk, ktorí prostredníctvom pracovníkov staničného dozoru zalarmovali políciu.

 

 

 

O výsluchu podozrivého informoval dnes policajný hovorca Paul Eidenberger, podľa ktorého tento muž najskôr pred kriminalistami uviedol, že vyjadrenia o výbušnom zariadení azda "neboli myslené vážne", potom však tvrdil, že o ňom "nikdy nehovoril" a svedkovia museli jeho slová nesprávne pochopiť.

 

Podrobnosti o podozrivom zatiaľ neboli zverejnené. Polícii sa prihlásil po tom, ako sa v pondelok objavili v médiách správy o pátraní doplnené zábermi z bezpečnostnej kamery. Vyšetrovatelia medzičasom zistili aj totožnosť druhého hľadaného muža.

 

Predmetný rozhovor v arabčine zachytili 17. júla turisti, ktorí cestovali v tom istom vozni metra a zhodou okolností ovládali tento jazyk. Podozrivá dvojica s kufrom sa údajne zmienila o nastavení bomby "na päť minút".

 

Turisti tvoriaci manželský pár prostredníctvom pracovníkov staničného dozoru zalarmoval políciu, ktorá celú súpravu nechala prehľadať, žiadne podozrivé osoby ani kufor však nenašla.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies