Poplach v Paríži: Na Eiffelovej veži spôsobil rozruch muž prepustený z psychiatrie

NETKY.SK • 6 August 2017, 15:30 • 2 min
Poplach v Paríži: Na Eiffelovej veži spôsobil rozruch muž prepustený z psychiatrie

PARÍŽ - Eiffelovu vežu vo francúzskej metropole Paríži museli v noci nadnes úplne evakuovať po tom, čo sa tam cez bariéry umiestnené pri vchode pokúšal dostať muž, ktorý mal pri sebe nôž.

slovakia

left justify in out

Narušiteľa sa podarilo veľmi rýchlo premôcť a zadržať, uviedla rozhlasová stanica RFI s odvolaním sa na vyhlásenie prevádzkovateľa tohto monumentu.
      

Muž oblečený v tričku parížskeho futbalového klubu Paríž St. Germain (PSG) vytiahol na kontrolnom stanovišti nôž a kričal "Alah je veľký!". Má ísť o francúzskeho občana narodeného v Mauritánii v roku 1998, ktorého v júli prepustili z psychiatrickej liečby.
      

Pri incidente, ktorý sa stal v sobotu okolo 23.30 h, nebol nikto zranený.
      

Po zadržaní muža polícia prehľadala okolie veže a okolo 00.30 h, 15 minút predtým, ako sa zvyčajne zatvára, nariadila jej evakuáciu. Jednu z najznámejších svetových pamätihodností opäť otvorili dnes o 09.00 h.

      

Eiffelova veža bola v sobotu nasvietená vo farbách PSG, kam za rekordnú sumu 222 miliónov eur prestúpil brazílsky futbalista Neymar.
      

Vo Francúzsku platí po vlaňajších novembrových útokoch v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí, výnimočný stav.
      

Incident sa vyšetruje ako bežný zločin. Úrady nepredpokladajú, že muž bol vzhľadom na svoje psychické problémy súčasťou teroristickej siete alebo svoj čin plánoval.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies