Poplach v Nemecku: Pátrajú po anakonde, zakázali kúpanie

NETKY.SK • 30 August 2016, 15:37 • 2 min
Poplach v Nemecku: Pátrajú po anakonde, zakázali kúpanie

MNÍCHOV - Anakonda na slobode v blízkosti jazera pri juhonemeckom mestečku Söchtenau vyvolala okamžitý zákaz kúpania a intenzívne pátranie po tomto hadovi. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prvé spozorovania hada ohlásili miestni rybári a lovec na Siferlingerovom jazere pred dvoma týždňami, povedal dnes Sebastian Forstner, starosta bavorského mestečka Söchtenau.

 

Jeden svedok plaza odfotografoval a neskôr identifikoval ako anakondu, ktorá je približne 1,5 metra dlhá a vyskytuje sa prevažne v tropických oblastiach Južnej Ameriky.

 

Podľa Patricka Boncourta z mníchovského útulku plazov anakonda na Siferlingerovom jazere buď unikla zo svojej ohrady, alebo ju vypustil jej majiteľ.

 

"Anakondy sa v Nemecku prirodzene nevyskytujú. Naše skúsenosti ukazujú, že je to zvyčajne jedna z týchto dvoch možností," povedal Boncourt a dodal, že anakondy nepredstavujú pre človeka vážnu hrozbu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies