AKTUALIZOVANÉ Poplach v CNN: V newyorskej redakci nahlásili bombu, polícia však žiadnu nenašla

NETKY.SK • 7 December 2018, 08:40 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Poplach v CNN: V newyorskej redakci nahlásili bombu, polícia však žiadnu nenašla

NEW YORK - Polícia, ktorá pre bombovú vyhrážku prehľadala kancelárie americkej televízie CNN na newyorskom Manhattane, potvrdila, že nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

slovakia

left justify in out

Policajti objasnili, že CNN prijala vo štvrtok po 22:00 tamojšieho času telefonát, v ktorom muž s južanským prízvukom uviedol, že v priestoroch budovy Time Warner sa nachádza päť výbušnín. Úrady miesto okamžite evakuovali a bezpečnostná služba začala s prehľadávaním. Následne budovu obsadili policajné jednotky so špecializovaným tímom.

 

Zástupcovia CNN predtým potvrdili, že krátko po 22:30 tamojšieho času sa v redakcii ozvala zvuková signalizácia ohlasujúca evakuáciu. Televízia potom zaradila do vysielania vopred nahraté programy a o hodinu neskôr začala vysielať cez službu Skype.

 

img

Zdtoj: SITA

 

Jeden z vedúcich moderátorov spravodajstva na CNN, Don Lemon, na sociálnej sieti Twitter napísal, že evakuácia sa uskutočnila počas nahrávania jeho šou. Dodal, že incident vyšetruje polícia v New Yorku, ktorá časť ulíc v okolí uzavrela pre prejazd áut a pre peších. Okrem toho polícia prostredníctvom internetu ľudí vyzvala, aby sa tejto časti mesta vyhli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fly doggie 🐶 🚁 #boomermalemon

Príspevok, ktorý zdieľa Don Lemon (@donlemoncnn),

 

Televízia CNN a jej newyorský štáb bol rovnakej hrozbe vystavený aj v októbri, a to kvôli balíčku s výbušninou. Podobné zásielky vtedy dostali aj kritici súčasného prezidenta Donalda Trumpa.

 

img

Zdtoj: SITA

 

Ako prvému doručili bombu do schránky maďarskému miliardárovi Georgovi Sorosovi. Ďalšiu dostala bývalá ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová do domu, kde býva aj so svojím mužom, bývalým prezidentom, Billom Clintonom.

 

Podľa polície išlo o funkčné bomby. Podobná zásielka dorazila aj exprezidentovi Baracovi Obamovi. Následne doručili podozrivý balíček aj do newyorskej redakcie televíznej stanice CNN, ktorú museli evakuovať. Medzi poslednými mali bombu dostať aj slávny herec Robert De Niro a bývalý viceprezident Joe Biden.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies