Poplach v centre Bruselu bol falošný

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 06:30 • 2 min
Poplach v centre Bruselu bol falošný

BRUSEL - Poplach na námestí Place de la Monnaie/Muntplein v centre Bruselu sa dnes ukázal ako planý.

slovakia

left justify in out

Podozrivý muž, ktorý ho vyvolal podozrivým odevom - hrubým zimným kabátom v horúcom počasí, najskôr nejavil ochotu spolupracovať s príslušníkmi bezpečnostných zložiek. To sa zmenilo až po tom, čo ho obkľúčili ozbrojenci a namierili na neho strelné zbrane.

 

Pyrotechnici vtedy konečne overili, že nie je nebezpečný a že nemá na tele žiadnu trhavinu. Muža, ktorý je podľa policajných zdrojov s veľkou pravdepodobnosťou študentom jadrovej fyziky a v centre Bruselu meral úroveň rádioaktivity, zadržali.

 

Informovali o tom tlačové agentúry AP a MTI.

 

V belgickej metropole sa následne obnovil verejný poriadok a život v časti bruselského centra, kde predtým preventívne evakuovali aj obchodné prevádzky, sa vrátil do každodenných koľají.

 

Pred oslavami štátneho sviatku v Belgicku, ktorý pripadá na piatok, platí v krajine vysoký stupeň pohotovosti. Polícia sa obáva, že by mohol byť príležitosťou pre teroristov podobne ako minulý týždeň vo Francúzsku, kde útočník zabil v Nice nákladným autom 84 ľudí počas osláv štátneho sviatku 14. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies